Moteris nuteistiesiems siuntė sumaniai paslėptas narkotines medžiagas | Kas vyksta Kaune

Moteris nuteistiesiems siuntė sumaniai paslėptas narkotines medžiagas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo.

[galerija kiek=”4″]

Kauno apskr. VPK Kauno m. Santakos PK pareigūnai bendradarbiaudami su Pravieniškių pataisos namų Kriminalinės žvalgybos pareigūnais išaiškino vieną kaunietę, galimai platinusią narkotines medžiagas.

Moteris, gimusi, 1972 m., įtariama pataisos namuose kalinčių nuteistųjų prašymu organizavusi narkotinės medžiagos heroino patekimą į įkalinimo įstaigą. Tiesa, šiai moteriai išradingumo tikrai netrūko.

Tyrimo metu nustatyta, jog narkotinės medžiagos itin sumaniai būdavo slepiamos įvairiuose rūbuose, knygose ir bendrininkų pagalba išsiųsdavo nuteistiesiems.

„Narkotines medžiagas stengiamasi slėpti įvairiausiais būdais. Bandant narkotikus perduoti nedideliais kiekiais, jie įsiuvami į rūbus, slepiami džemperių raišteliuose. Šiuo atveju buvo rasta narkotinės medžiagos, kuri buvo išlieta ir į žurnalo puslapius“, – pasakoja Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai.

Nurodytos siuntos nuteistųjų taip ir nepasiekdavo – pareigūnai jas sulaikydavo. Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, jog kaunietė ne tik siuntė narkotines medžiagas nuteistiesiems, bet ir vykdė jų prekybą laisvėje esantiems ir narkotines medžiagas vartojantiems asmenims, iš kurių du su narkotinėmis medžiagomis buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Atliekant eilę procesinių veiksmų, Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai nustatė, jog moteris galimai keturis kartus įvykdė tą pačią nusikalstamą veiką – neteisėtai disponavo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Dėl tokios pačios nusikalstamos veikos padarymo įtarimai pareikšti ir vyrui, gimusiam 1979 m. Įtariama, kad jis Kauno mieste prekiavo narkotine medžiaga heroinu.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA