Imasi priemonių: balsuos dėl interpeliacijos A. Verygai | Kas vyksta Kaune

Imasi priemonių: balsuos dėl interpeliacijos A. Verygai

BNS 2017/12/14 08:34
Archyvas / Delfi.lt nuotr.

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl opozicijos surengtos interpeliacijos sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai.

Opozicija ministrui uždavė klausimus dėl medikų algų, vaistinių receptų situacijos, ministerijos personalo.

Apsvarstęs interpeliaciją, Seimas sudarys redakcinę komisiją parengti nutarimo projektui dėl pritarimo ar nepritarimo ministro atsakymams.

Jei nutarimo projekte atsakymams siūloma nepritarti ir ministrui reiškiamas nepasitikėjimas, tokiam sprendimui priimti reikia ne mažiau kaip 71 balso. Priėmus tokį sprendimą ministras turėtų atsistatydinti.

Sveikatos apsaugos ministras atsakydamas į interpeliacijos klausimus žada, kad medikams atlyginimai kils. A. Veryga teigia, kad pastarąjį kartą medikų atlyginimai didinti šių metų liepą vidutiniškai 8 proc., o su medikų bendruomene susitarta dėl tolesnio algų didinimo ne mažiau kaip 20 proc. kitais metais.

Klausiamas, kodėl nenumatė neigiamų padarinių įteisinus slaptus pirkimus vaistinėse, siekiant patikrinti, ar vaistininkai siūlo pigiausius vaistus, ministras atsakė, kad kilusi sumaištis davė naudos – vaistinėse pradėta laikytis receptinių vaistų pardavimo tvarkos.

Su naująja tvarka pasipylė gyventojų skundai, kad be receptų nebegalima įsigyti vaistų, kuriuos anksčiau pirko laisvai. Anot ministro, teigiamai reikia vertinti tai, jog vaistininkai pradėjo laikytis teisės aktų reikalavimų ir išduoda receptinius vaistinius preparatus su receptu.

Interpeliacijoje teigiama, kad pastaruoju metu ministro politinio pasitikėjimo komanda įsivėlė į skandalus, susijusius su galimu spaudimu atleidžiant ir priimant į pareigas Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžių įstaigų vadovus, ministerijos darbuotojus. Ministro klausta, ar jis, jo komanda darė spaudimą atsistatydinti pavaldiems darbuotojams, pareigūnams, ar siekė įdarbinti asmeniškai ar politiškai artimus asmenis. Ministras atsakymuose teigia, kad kaltinimai neatitinka tikrovės.

Interpeliaciją ministrui pasirašė 46 parlamentarai iš opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, „Tvarkos ir teisingumo“, Socialdemokratų frakcijų ir Mišrios Seimo narių grupės. Pagal Seimo statutą, inicijuoti interpeliaciją ministrui gali ne mažiau kaip 29 Seimo nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA