Paskelbtos svarbiausios 2017 metų Kauno naujienos | Kas vyksta Kaune

Paskelbtos svarbiausios 2017 metų Kauno naujienos

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį į šventinį naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ vakarą susirinkę svečiai ne tik maloniai leido laiką naujoje kūrybinėje degustacijų studijoje „Volfas Engelman Studija“, bet ir pirmieji sužinojo, kokios Kauno verslo, kultūros, miesto ir portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų naujienos šiemet pripažintos svarbiausiomis miesto naujienomis. Vienos nominacijos nugalėtoją renginio metu išrinko patys svečiai.

Šventinis senųjų metų palydėtuvių vakaras portalo „Kas vyksta Kaune“ darbuotojams, partneriams, draugams ir klientams organizuotas pirmąjį kartą. Jo tikslas – gyvas susitikimas su Kauno organizacijų vadovais, komunikacijos skyrių darbuotojais, atstovais spaudai, miestiečiais.

„Gyvas bendravimas interneto ir socialinių tinklų amžiuje tampa vis didesne prabanga. Bet taip vystosi pasaulis ir žiniasklaida. Taip susikūrėme bei neatsiejama Kauno gyvenimo dalimi tapome ir mes – 2009 metais tik socialiniame tinkle gimęs projektas „Kas vyksta Kaune“. Džiaugiuosi, kad šįvakar galime gyvai pasisveikinti su savo draugais, partneriais, kolegomis, padėkoti visiems už bendradarbiavimą, nes be jūsų nebūtų mūsų“, – sakė portalo „Kas vyksta Kaune“ redaktorė Brigita Sabaliauskaitė.

Skaitytojams – atskira padėka

Tardamas sveikinimo žodį susirinkusiems svečiams portalo vadovas Vaidas Pilkauskas labiausiai dėkojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, kurių siunčiama medžiaga dažnai tampa įdomiomis ir reikalingomis portalo naujienomis, neretai būtent skaitytojai operatyviai praneša redakcijai svarbiausias naujienas apie Kauną, atskleidžia mieste vykstančias negeroves, aktyviai dalinasi nuomonėmis apie mieste vykstančius pokyčius, kurios ne visada būna vien teigiamos.

Kaip tik Kauno bendruomenė, V. Pilkausko žodžiais, yra nepailstanti temų redakcijai tiekėja ir tas akylas reporteris, pro kurio žvilgsnį nepraslysta įdomiausios miesto detalės, nuotykiai, įvykiai, taip pat ir skaudžios nelaimės, be kurių neįsivaizduojama miesto realybė. „Jau kitą savaitę organizuosime žaidimą, kurio metu švenčių proga už palaikymą ir draugiškumą „Kas vyksta Kaune“ dėkos ir teiks dovanas mūsų „Facebook“ bendruomenei, kurios sekėjų skaičius artėja prie 200 tūkst. ribos“, – sakė V. Pilkauskas.

Renkant populiariausias naujienas apie Kauną net dviejų nominacijų kategorijos buvo skirtos skaitytojų portalui atsiųstoms naujienoms – tai Metų skaitytojų naujiena, kuri buvo išrinkta pagal didžiausią peržiūrų kiekį ir reikšmingumą bei Metų „crazy“ naujiena, už kurią balsavo renginio svečiai.

Metų skaitytojų naujiena

Šioje kategorijoje buvo pateiktos penkios skaitomiausios metų naujienos, kurias portalui pasiūlė patys skaitytojai – tai Rokų siaubūnai, kauniečio pokštas nežymėtam policijos automobiliui, istorija apie mylimojo staigmeną, po kurios mergina sunkiai atsigauna, skaitytojų atsiųsta medžiaga apie Kauną užtvindžiusią liūtį ir apie „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų surastą pavogtą BMW bei gautą premiją.

Metų skaitytojų naujienos titulą iškovojo skaitytojų įamžintas smurto protrūkis Rokuose, kurio kaltininkai dėl įvykio vietos buvo praminti „Rokų siaubūnais“. Naujieną svečiams pristatė ir simbolinį 2017-ųjų metų skaitytojų naujienos raštą „Kas vyksta Kaune“ vadovas V. Pilkauskas įteikė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojui Dariui Pliavgai. Atsiimdamas simbolinį naujienos raštą D. Pliavga patvirtino, kad būtent šiuo atveju skaitytojų pranešta žinia padėjo policijos pareigūnams operatyviai reaguoti ir nubausti nusikaltėlius. „Jūsų portale pranešimai dažnai atsiranda greičiau nei mūsų suvestinėse, o tai skatina pareigūnus dirbti operatyviau, drauge ir padeda mums laiku reaguoti, sučiupti įstatymus pažeidžiančius žmones“, – portalo ir policijos bendradarbiavimo svarbą pabrėžė D. Pliavga.

Po Metų skaitytojų naujienos paskelbimo nominacijoms pasiūlytos trys naujienos, pretendavusios tapti Metų „crazy“ naujiena – tai Kauno miesto savivaldybės sukurtame reklaminiame filmuke iškomunikuota žinia, kad Kaunas uždraudė populiarą dainą „Despacito“, skaitytojo istorija apie nusipirktas keistas cigaretes bei daug dėmesio susilaukusi kauniečių akcija, kurios metu į vieno prekybos centro Garliavoje aikštelę linksmai nusiteikę vairuotojai suvežė visus tą naktį mieste buvusius „CityBee“ automobilius. Būtent pastaroji naujiena vakaro svečiams sukėlė daugiausiai juoko ir buvo išrinkta Metų „crazy“ naujiena.

Metų verslo ir miesto naujienos

Kitos trys Metų naujienų nominacijų kategorijos buvo skirtos verslui, miestui ir kultūrai. Tarp svarbiausių 2017-aisiais nuskambėjusių verslo naujienų išskirtos žinios apie „IKEA“ planus Kaune, Vienybės a. ir „Pramprojekto“ rekonstrukcijos pradžią, verslo centro „Magnum“ projektą, „Volfas Engelman“ alaus darykloje atidarytą kūrybinę alaus studiją, gamybos milžinės „Continental“ gamyklos Kaune statybas bei „Happspace“ bendradarbystės centrų Kaune sėkmės istorija.

Metų verslo naujiena tapo automobilių industrijos milžinės „Continental“ atėjimas į Kauno regioną, kurią pristatydamas „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačiauskas juokavo, kad jam, žinoma, būtų kur kas smagiau išgirsti metų verslo naujiena tapus „Volfas Engelman“ gamykloje atidarytą studiją. Visgi tuoj pat pripažino, kad didžiulės „Continental“ investicijos ir planuojamų sukurti darbo vietų skaičius yra reikšmingiausia šiųmetė verslo žinia. Simbolinis naujienos liudijimo raštas įteiktas investicijų pritraukimui sukurtos agentūros „Kaunas IN“ vadovui Tadui Stankevičiui.

Svarbiausia Metų Kauno naujiena tapo rekonstruotos Kauno autobusų stoties atidarymas, sulaukęs neregėto miestiečių susidomėjimo. Šią nominaciją pristatė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis, pritaręs portalo išrinktai svarbiausiai žiniai – 2017-ųjų metų naujienos titulas įteiktas „Kautros“ atstovui. „Nors visos penkios pagrindinei nominacijai pristatytos naujienos šiemet buvo itin svarbios Kaunui, stadiono rekonstrukcija dar nepradėta, atnaujintoje Laisvės alėjos dalyje jau ima trupėti naujos dangos plokščių kraštai, – sakė nominacijas pristačiusi portalo „Kas vyksta Kaune“ redaktorė B. Sabaliauskaitė. – Ne itin redakciją įtikina ir planas, kad Kaunas taps dviračių miestu. Mūsų vertinimu, ši idėja gerai realizuota laisvalaikio sferoje, bet kasdienybėje sunkiai įgyvendinama ir dėl oro sąlygų, ir dėl Kauno geografinės specifikos“.

Prieštaringai, redakcijos vertinimu, skambėjo ir labai sveikintina naujiena apie šaligatvių ir centrinių gatvių kapitalinį remontą, tačiau drauge šį procesą lydėjo ir daug kauniečių sujaudinęs masinis senų medžių kirtimas, apie kurio problematiką vasarą daug rašė portalo žurnalistai. „Iš dalies, manome šiek tiek prisidėję prie to, kad miesto vadovybė jautriau pažvelgė į šią temą, ėmė atviriau komunikuoti su miestiečiais, dalintis planais, medžių situacijos vertinimui pasitelkė specialistus“, – pabrėžė B. Sabaliauskaitė.

Svarbiausia besibaigiančių metų kultūros naujiena

Metų kultūros naujiena be didelės konkurencijos išrinkta žinia, kad Kaunas tituluotas 2022-ųjų Europos kultūros sostine. Kultūros naujienos laimėtoją pristatęs Vilniaus Universiteto Kauno fakulteto dekanas Kęstutis Driaunys simbolinį raštą įteikė projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atstovei Agnei Pinigienei.

Tarp kitų nominuotų kultūros naujienų šiemet išskirta Kauno bienalė, kurioje dalyvavę menininkai netradiciškai pažvelgė į paminklų temą, pirmą kartą Kaune organizuota Sugiharos savaitė, paminėtas didelio populiarumo sulaukusi juosta „Emilija iš Laisvės alėjos“, nufilmuota Kaune bei didelį miestiečių susidomėjimą pelniusi tarpukario Kauno Art Deco stilių pristatanti paroda.

Simboliškai įvertinusi svarbiausius 2017-ųjų metų įvykius, portalo „Kas vyksta Kaune“ komanda grįžo prie įprastų darbų drauge su kauniečiais fiksuoti šių metų pabaigos aktualijas – iki metų pabaigos dar lieka šiek tiek laiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA