Kaunui ir Vilniui nesutariant Vyčio paminklas iškilo kaime | Kas vyksta Kaune

Kaunui ir Vilniui nesutariant Vyčio paminklas iškilo kaime

delfi.lt 2017/12/14 12:20
DELFI koliažas nuotr.

Lietuvos sostinėje vis dar nerimsta aistros dėl to, kas turėtų stovėti atnaujintoje Lukiškių aikštėje. Nors piliečiai ir ekspertų komisija išrinko Andriaus Labašausko projektą, tačiau Vyčio gerbėjai nepasiduoda ir ieško būdų, kaip kompromituoti projektą. Pastatyti jį pasisiūlė ir Kaunas.

Kita vertus, toliau nuo sostinės šurmulio, Anykščių r., Juodonių kaimo gyventojas Bronius Juzelskis pats ėmėsi iniciatyvos ir padovanojo kaimui nepamirštamą dovaną – dažnai dabar žiniasklaidoje linksniuojamo Vyčio paminklą.

„Pirmiausia kilo idėja prie kiekvieno kaimo namo pastatyti stiebą ir iškelti vėliavą. Šis sumanymas buvo įgyvendintas prieš daugiau nei metus ir dabar tuo džiaugiasi ne tik kaimo gyventojai, bet ir atvykstantys svečiai“, – DELFI papasakojo jis.

Vyras nenorėjo sustoti ties šiuo projektu ir nusprendė, kad artėjančio Lietuvos šimtmečio proga reikia palikti prisiminimą ir ateinančioms kartoms.

„Todėl nusprendžiau pastatyti Vyčio paminklą kaip dovaną Lietuvai ir mano tėviškei, Juodonių kaimui. Ant šio paminklo taip pat iškalti tautinės giesmės žodžiai, kurie kiekvienam primena, kaip svarbu yra mylėti savo tėvynę“, – tikino B. Juzelskis .

Jis neslėpė, kad šį sumanymą jam taip pat padėjo įgyvendinti skulptorius iš Utenos rajono Sirutėnų kaimo Valentinas Šimonėlis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA