Kauno šokio teatras „Aura“ kauniečiams dovanoja nemokamą spektaklį | Kas vyksta Kaune

Kauno šokio teatras „Aura“ kauniečiams dovanoja nemokamą spektaklį

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

„Kvapą gniaužiantis reginys”, „Nėra žodžių apibūdinti stebuklui, kurį šįvakar matėme”. Tokiais žodžiais po spektaklio „Godos“ užsienio scenose buvo sutikta Kauno šokio teatro „Aura“ trupė. Artėjant šv. Kalėdoms šį ovacijų ir bisų lydimą spektaklį trupė „išpakuos“ Vytauto didžiojo universiteto scenoje.

„Gruodžio 19 dieną Vytauto Didžiojo universiteto salėje šoksime „Godas“. Šį kartą už bilietą mokėti nereikės. Tai „Auros“ kalėdinė dovana gimtajam miestui. Dovanojame kauniečiams tai, ką turime geriausio“, – sakė „Auros“ atstovė spaudai Edita Kiznienė.

Spektaklis „Godos“ nuo pat jo užgimimo paženklintas sėkmės. Lietuvoje, festivalyje „Vaidiname žemdirbiams 2016“, jis buvo pripažintas geriausiu festivalio spektakliu. Menais persisotinusi ir išlepusi Florencijos publika, nustebino net pačius festivalio organizatorius, šokėjus į sceną nusilenkti aplodismentais kviesdama net keletą kartų. Netrukus vienas po kito gauti kvietimai spektaklį parodyti užsienio scenose. Kauno šokio teatras „Aura“ su šiuo spektaklių gastroliavo Norvegijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Turkijoje, Vokietijoje, Indijoje, Italijoje, Lenkijoje.

Spektaklis sukurtas gilinantis į protėvių kalboje skambėjusį žodį „godos“, kuris nebenaudojamas mūsų kasdienėje kalboje. Statant spektaklį buvo apklausta daugybė žmonių kavinėse, autobusų stotelėse, universitetuose, ką jiems reiškia šis žodis. Kiekvienas atsakymas kažkiek skyrėsi, buvo nuspalvintas asmeniškumo, tačiau visus atsakymus jungė tai, kad „godos“ siejamos su praeitimi ir tapatinamos su moterimis bei jų svajomis.

Persipina praeitis, dabartis ir ateitis

Spektaklis sukurtas trijų choreografių. Norvegijos kūrėjų duetas A. Ekenes ir P. Holden „godoja“ I-ojoje spektaklio dalyje. Jų sukurtas moterų pasaulis kupinas nostalgijos ir ilgesio. Choreografėms „godos“ – tai širdies daina. Ji nuoširdi ir amžina. Čia susipina jautrumas, atjauta, moteriška stiprybė, sužeistos širdies dejonė ir viltys. Moteris – tarsi amžina „godoja“, tik kiekviena karta įpina savo istorijas.

II-ąją spektaklio dalį sukūrė Kauno šokio teatro vadovė, choreografė Birutė Letukaitė. Stebėdama dabarties žmogaus egzistenciją, prisodrintą ne tik laimingų trumpų akimirkų, tačiau ir nužymėtą skaudžiu būties tuštumu, į spektaklio choreografiją ji įpynė ir ateities vizijas.

Subtiliai užsimindami apie lietuvių mitus ir legendas, šokėjai juda raštais ir formomis, ritmu, primenančiu audimo staklių taukšėjimą. Prie šių staklių prisėda godojantis šiandienos žmogus, kurio išausta juosta tokia kaip gyvenimas: marga mintimis, kokie mes esame dabar ir kokiais tapsime rytoj. Pasak teatro kritikės Deimantės Dementavičiūtės – Stankuvienės, „Godas“ galima įrašyti į pačių kūrybiškiausių „Auros“ spektaklių sąrašą.

Kalėdinė dovana Kaunui- Šokio spektaklis „Godos“, Kaune
Kada: Gruodžio 19 d. 18.30 val.
Kur: VDU Didžioji salė (S. Daukanto g. 28)
RENGINYS NEMOKAMAS. Būtina turėti rezervacijos bilietą. Bilietus platina Kauno šokio teatro AURA bilietų kasa ( M. Daukšos 30 A, Kaunas. Kasos darbo laikas I-V 10.30 val. – 18.30 val.)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA