Nužudymu Aukštuosiuose Šančiuose įtariamas kaunietis suimtas maksimaliam terminui | Kas vyksta Kaune

Nužudymu Aukštuosiuose Šančiuose įtariamas kaunietis suimtas maksimaliam terminui

delfi.lt 2017/12/14 13:41
DELFI nuotr.

Ketvirtadienį į Kauno apylinkės teismą konvojus atvežė žmogžudyste įtariamą 62 metų R. O. Prokuratūra teismo prašė šį įtariamąjį suimti 3 mėnesiams. Teismas prašymą patenkino.

[galerija kiek=”4″]

Į krūtinę nudurto 39 metų vyro kūnas pirmadienio vakarą rastas prie parduotuvės „Iki“ Aukštuosiuose Šančiuose, Medvėgalio g. Įtariama, kad vyrai gėrė prie parduotuvės, susipyko ir R. O. smogė peiliu sugėrovui į krūtinę.

Antradienio vakarą policija paskelbė sulaikiusi 62 metų įtariamąjį. Neblaivus vyras sulaikytas savo namuose, jis nesipriešino.

Vyrui pareikšti įtarimai dėl nužudymo, už tai gresia nuo 7 iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Vyrą į teismą atvežė policija. Ant įtariamojo galvos matėsi sumušimas.

Vedant į teismo salę žurnalistams paklausus, kodėl įvykdė žmogžudystę, vyras tik sumurmėjo: „Aha“.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Virginijus Mizaras pasakoja, kad įtariamasis neprisipažįsta įvykdęs nusikaltimo.

„Neprisipažįsta, sako, kad nepamena, kaip viskas įvyko. Anksčiau įtariamasis buvo teistas už vagystę. Vyras turi darbą, gyvena šeimoje, tačiau man susidarė toks įspūdis, kad jo gyvenimas daugiau susijęs su girtavimu“, – sakė prokuroras.

Pasak prokuroro, tą lemtingą dieną įtariamasis girtavo nuo ryto, vėliau atvykęs į darbą tęsė girtavimą, dėl to buvo išprašytas iš darbo vietos.

„Kol kas aplinkybės, ar nužudytasis ir įtariamasis buvo pažįstami bei dėl ko įvyko konfliktas, nėra žinomos“, – kalbėjo prokuroras.

„Atsižvelgiant į aplinkybės, manome, kad ramus būdas yra jo gynybinė pozicija. Ruošiamės apklausti kitus, galimai svarbios informacijos turinčius asmenis, todėl paleidus vyrą į laisvę galime tikėtis, kad jis bandys juos paveikti“, – teigė prokuroras.

Teismas, skirdamas suėmimą, atsižvelgė į tai, kad 62-ejų R. O. įtariamas padaręs labai sunkų, tyčinį nusikaltimą. Šiuo metu yra atlikti tik pradiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai, nėra surasti visi tyrimui reikšmingi daiktai, apklausti liudytojai.

Teismo vertinimu, šiuo metu nėra pagrindo R. O. taikyti švelnesnę kardomąją priemonę. „Vengdamas griežtos, ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės, jis gali bėgti ar slėptis“, – rašoma teismo nutartyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA