Kauno pareigūnai parskraidina nužudymu įtariamą vyrą | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai parskraidina nužudymu įtariamą vyrą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien, gruodžio 14 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai į Lietuvą parskraidina Kirgizijos pilietį (gim. 1973 m.), kuris yra įtariamas savo tautiečio (gim. 1953 m.) nužudymu.

Kauno apskr. VPK pareigūnai operatyvaus darbo dėka netruko nustatyti įtariamąjį bei su Belgijos karalystės pareigūnų pagalba sulaikė jį tą pačią dieną, kuomet buvo išduotas Europos arešto orderis.

Gruodžio 1 d. sulaukta pranešimo, kad kelyje iš Kauno į Klaipėdą dingo vilkiko vairuotojas. Kauno apskr. VPK pareigūnai pradėjo aktyviai vykdyti jo paiešką ir gruodžio 3 d. Kėdainių r., Josvainių miestelyje, buvo rastas dingęs vilkikas bei jo vairuotojas su durtine žaizda kūne.

Nustačius, jog įtariamasis yra užsienyje, gruodžio 5 d. buvo išduotas Europos arešto orderis ir intensyvaus pareigūnų darbo ir bendradarbiavimo su kitomis institucijomis dėka, tą pačią dieną įtariamasis buvo sulaikytas Belgijos karalystės teisėsaugos pareigūnų. Taip pat nedelsiant pradėtos šio vyro, kuriam gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų, perdavimo procedūros Lietuvos Respublikai.

Šiemet Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai jau 53 kartus vyko į užsienio valstybes perimti ieškomų asmenų, pagal išduotą Europos arešto orderį. Daugiausia ieškomų asmenų Kauno kriminalistai parsigabeno už įvykdytus įvairius turtinius nusikaltimus Lietuvoje. Iš viso net 23 asmenys buvo teisti arba įtariami turtinių nusikalstamų veikų padarymu.

Daugiausia ieškomų asmenų pagal Europos arešto orderį Kauno apskrities policijai išdavė Jungtinė Karalystė – 19 asmenų. Ne ką mažiau, net 17 asmenų, Kauno pareigūnams perdavė Vokietijos teisėsaugos pareigūnai. Po keletą įtariamųjų buvo parskraidinta iš Austrijos, Norvegijos ir Prancūzijos. Pareigūnams taip pat teko vykti į Olandiją, Ispaniją, Švediją, Estiją, Daniją bei Belgiją.

Šiemet nuo teisėsaugos pareigūnų nepavyko pasislėpti ir buvo pargabenti 4 ieškomiausi asmenys. 3 iš jų įtariami nužudymu, 1 – prekyba žmonėmis ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. Taip pat pareigūnai šiemet iš Vokietijos parskraidino vieną iš ilgiausiai besislapsčiusių asmenų, įtariamą nužudymu. Vyras nuo teisėsaugos pareigūnų slapstėsi nuo 2003 m.

Kauno apskr. VPK pareigūnai dėkoja gyventojams už jų pilietiškumą bei pagalbą dalinantis turima informacija. Pareigūnai primena, kad visuomet pastebėjimus galimai daromą teisės pažeidimą, informuotumėte bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA