Liberalų sąjūdžio pirmininkas Kaune išrinktas vieno balso persvara | Kas vyksta Kaune

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Kaune išrinktas vieno balso persvara

BNS 2017/12/09 16:01

Liberalų sąjūdis šeštadienį vykusiame suvažiavime partijos pirmininku vos vieno balso persvara išrinko partijos Seimo frakcijos seniūną Eugenijų Gentvilą.

Rinkimuose jis varžėsi su Antikorupcijos komisijos pirmininku Vitalijumi Gailiumi.

Balsų skaičiavimo komisijos duomenimis, E. Gentvilas laimėjo vos vienu balsu: iš 659 balsavusių 330 palaikė E. Gentvilą, 329 – V. Gailių.

„Tas, kas laimi, negali nusisukti nuo tų, kurie kitaip balsavo ar kitaip mąstė. Nenusisuku, įvertinęs šią minimalią persvarą, neturiu teisės elgtis neatsakingai, elgtis iš viršaus, atsainiai, neįvertindamas kolegų nuomonės“, – paskelbus rezultatus kalbėjo E. Gentvilas.

Jis žurnalistams teigė, kad norėjo laimėti ir jaučiasi gerai, kad nugalėjo, bet vos vieno balso persvara, anot jo, neramina.

„Dar labiau atsakingas esu priverstas jaustis, kadangi akivaizdu, kaip vienas žmogus gali nulemti. Ta minimali persvara jau geriau kad būtų didesnė. Dabar toks ne tai kad netikrumo jausmas, bet per didelė atsakomybės našta“, – sakė jis.

E. Gentvilas aiškino, kad V. Gailių norėtų matyti vienu iš savo pavaduotojų.

Jis taip pat sakė, kad negalvoja siekti prezidento posto 2019 metais.

„Prezidento rinkimuose aš nepretenduosiu, tą galiu atskleisti (…). Manau, kad tikrai“, – sakė politikas.

Tuo metu V. Gailius, paklaustas, kaip jaučiasi sužinojęs rezultatus, žurnalistams sakė besijaučiąs „kaip politikas, būnantis du metus politinėje partijoje ir pralaimėjęs partijos įkūrėjui vienu balsu“.

Jis sakė su E. Gentvilu bendradarbiavęs jau rinkiminės kampanijos metu. Paklaustas, ar sutiktų dirbti pirmininko pavaduotoju, jis sakė, kad tai nulems valdybos rinkimų rezultatai.

„Aš įnešiau demokratijos į Liberalų sąjūdžio partijos rinkimus, aš buvau apkaltintas tuo, kad išprovokavau šiuos rinkimus, jų reikėjo, matėte, kiek susirinko Liberalų sąjūdžio narių. Skaičiai rodo, kad aš turiu laisvų žmonių pasitikėjimą“, – kalbėjo V. Gailius.

Partijos pirmininko rinkimai vyko po to, kai spalio pabaigoje atsistatydinantis iš šių pareigų pareiškė tuometinis partijos pirmininkas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA