Kas vyksta Kaune gruodžio 8-10 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune gruodžio 8-10 dienomis? (renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Šventinė eglutė miesto širdyje įžiebta, o su ja įsižiebia ir kalėdinis laukimas bei šventinis entuziazmas. Snieguota savaitės pradžia tikrai užtvirtino žiemiškas nuotaikas, tiesa, šis savaitgalis bus kitoks – šaltis spustels tik sekmadienio vakarą, o visą savaitgalį laikysis neženkliai teigiama temperatūra. Detali orų prognozė slepiasi čia. Na, o kol šaltis nelaužo kaulų, pasinaudokite proga ir aplankykite šio savaitgalio renginius.

Kalėdinė mugė „Gruodžio mandarinai“

Mūsų naujieji namai „Happspace_Bankas“, įsikūrę Laisvės alėjoje 84B, kviečia į šventes pažiūrėti šiek tiek laisviau ir taip jas sutikti be streso. Nūtent jį padės mažinti susibūrę įvairiausi Lietuvos talentai, siūlantys praktiškiausias ir jaukiausias dovanas jūsų artimiesiems. Apsilankymas iki pat vėlyvo vakaro šurmuliuosiančioje mugėje nemokamas.

Vieša diskusija „Smurtas šeimoje vaiko akimis“

Artėjant jaukiausioms metų šventėms, labdaros ir paramos fondas „Frida“ kviečia kauniečius ir miesto svečius susimąstyti apie tai, jog ne visoms šeimoms šventės būna jaukios. Yra šeimų, kuriose fizinį smurtą kenčia vaikai, o yra tokių, kurie yra žalojami psichologiškai, matydami vienas prieš kitą smurtaujančius tėvus. Dalyvavimas nemokamas, daugiau apie diskusiją skaitykite čia.

Muzikos vakaras „In Memoriam Julijui Andrejevui“

Penktadienio popietę, 16 val. Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje vyks baigiamasis muzikos vakaras „In Memoriam Julijui Andrejevui“. Bičiuliai, mokiniai ir bendradarbiai, prisimindami šiltą bendravimą su menininku Julijumi Andrejevu, pabrėžia jo nuoširdumą, altruizmą, pozityvumą, artistišką ugnį, pedagoginį atsidavimą, vienbalsiai teigė, kad pirmiausia tai buvo idealistas Artistas iš didžiosios raidės. Gražiausius kompozitoriaus kūrinius bus galima išgirsti nemokamai.

10-asis tarptautinis Kauno kino festivalis

Jau daugiau nei savaitę kino centre „Romuva“ vykstantis festivalis neišsisemia ir dar tikrai turi kuo nustebinti. Nekomercinio kino gurmanus džiuginantis festivalis grįžta su programa, kupina netikėtų atradimų, netradicinių renginių ir publikos mėgstamų susitikimų su kino kūrėjais. Šių metų festivalio dėmesio centre – filmai, žiūrovus kviečiantys iš naujo atrasti ryšį su aplinkiniu pasauliu ir kinu. Festivalio programa ir filmų kainos – renginio aprašyme.

Fashion Bazaar Kalėdos

Šeštadienį ir sekmadienį „Žalgirio arenoje“ susitiks didžiausia mados mylėtojai Lietuvoje –čia juos trauks kalėdinė „Fashion Bazaar“ mugė. Tai didžiausias mados renginys visoje Lietuvoje, kuris kas kart sulaukia dėmesio ir apkalbų ne tik iš Lietuvos žiniasklaidos, mados sekėjų bei mylėtojų, bet ir iš mūsų kaimynės Latvijos, kurios dizainerių kūrinius dalyviai pernai galėjo pamatyti renginyje. Dalyvavimas mugėje nemokamas.

Maltiečių sriubos akcija Kaune

Prieš šventes maltiečiai primena, jog ne visi turi galimybę savo šventinius stalus nukrauti gausiomis vaišėmis. Jau dvyliktus metus vykdomos akcijos tikslas – surinkti lėšų pagalbos projektams vienišiems, seniems ir sunkiai sergantiems senoliams. Sriuba Laisvės alėja kvepės šeštadienį po vidurdienio.

Ekskursija „Šančiai jauno žmogaus akimis“

Šeštadienį Žemųjų Šančių bendruomenė pakvies visuomenę į nepakartojamą kelionę po Šančius, kurios metu organizatoriai atskleis daugialypę ir įvairią šio rajono kultūrą. Ekskursijos, į kurią ypač kviečiami jauni žmonės, dalyviai keliaus po kaimyniją bendruomenės autobusu, turinčiu „Svajonės“ vardą. Pažintinės kelionės metu lauks susitikimai su Šančių visuomenininkais bei lauks aibės malonių netikėtumų. Ekskursija nemokama.

Dovanų miestelis

Dar viena mugė, leisianti apsisaugoti nuo šventinės psichozės, sekmadienį trauks kauniečius bei miesto svečius į Kauno sporto halę. Edukacinė programa, kūrybinės dirbtuvės, šventinė muzika ir tūkstančiai įvairiausio pobūdžio prekių, kurios puikiai tiks artimiesiems nustebinti. Dalyvavimas mugėje nemokamas.

Kaip matote, įžiebus eglutes, veiksmo tikrai nesumažėjo, nes čia aprašyti toli gražu ne visi renginiai. Didžiąją jų dalį galite rasti renginių kalendoriuje, kuris pildomas nuolat.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA