Išrinktas geriausias visuomeninės-rekreacinės paskirties projektas – darbai atsiėjo 30 milijonų | Kas vyksta Kaune

Išrinktas geriausias visuomeninės-rekreacinės paskirties projektas – darbai atsiėjo 30 milijonų

„Eglės“ sanatorijos „Facebook“ paskyros nuotr.

Titulas suteiktas kauniečių pamėgto kurorto sanatorijos projektui. Laimėjimas pasiektas Lietuvos nekilnojamojo turto plėtotojų asociacijos (LNTPA) organizuojamame konkurse „Už darnią plėtrą“.

Apdovanojimą gavo nekilnojamojo turto projektų vystymo bendrovė „Eriadas“ kartu su „Eglės“ sanatorija Birštone už šio poilsinio komplekso projektą. „Eglės” sanatorijos statyba vyko keturiais etapais – 2011-2013 metais rekonstruotas B korpusas, 2012-2014 – A korpusas, 2014-2015 pastatytas gydyklų pastatas, C korpusas pradėtas 2016 m. ir baigtas šiemet vasarą. Iš viso jau įrengta 412 kambarių, vienu metu talpinančių daugiau nei 700 klientų.

Bendrovė „Eriadas“ sanatorijos projekte dalyvavo ir kaip investuotojas (prisidėjo 11,6 mln. eurų), ir kaip projektavimo bei statybos procesų valdytojas. Viso gydymo paskirties komplekso projekto vertė siekia beveik 30 milijonų eurų.

Pasak NT projektų vystymo įmonės direktorės Vitos Žutautaitės, su „Eglės“ sanatorija bendradarbiaujama jau 12 metų. „Kartu sėkmingai išvystytas kompleksas Druskininkuose, tad atėjo laikas Birštonui. Šį kartą reikėjo didesnio mūsų indėlio – ne tik viso projekto procesų užtikrinimo – nuo projekto iki statybos ir įrengimo, bet ir investicijų. Esame dėkingi, kad pastangas įvertino ir LNTPA konkurso ekspertai“, – sakė V. Žutautaitė.

„Eglės“ sanatorijos Birštone generalinis direktorius Artūras Salda teigė, kad įgyvendinant projektą labai daug dėmesio skirta ne tik komerciniam gydyklų patrauklumui, bet ir projekto įsikomponavimui į Birštono kurortą – išlaikyta autentiška anksčiau čia stovėjusio pastato architektūra, stengtasi įsilieti į Nemuno kilpų regioninį parką.

Anot vertinimo komisijos pirmininko, LNTPA direktoriaus Mindaugo Statulevičiaus, projektas atitinka darnios urbanistinės plėtros tikslus, išlaikytas komplekso santykis su jį supančia gamtine aplinka. Vertinant projekto ekonominį naudingumą akcentuota, kad jis reikšmingas sėkmingos viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės pavyzdys stiprinant Birštono miesto pozicijas sveikatinimui skirto turizmo žemėlapyje ir kuriant naujas darbo vietas regione.

„Eglės“ sanatorija Birštone yra unikalus projektas. Jame paslaugos sukurtos kruopščiai, kūrybiškai bendradarbiaujant sveikatinimo ir inžinerijos specialistams, mokslininkams. Čia rasti optimalūs ir sukurti originalūs energiniai bei technologiniai sprendimai” – pastebėjo  komisijos narys, VGTU profesorius Vytautas Martinaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA