Kvietimas į atvirą diskusiją: kauniečius ragins atkreipti dėmesį į opią visuomenės problemą | Kas vyksta Kaune

Kvietimas į atvirą diskusiją: kauniečius ragins atkreipti dėmesį į opią visuomenės problemą

Organizatorių nuotr.

Gruodžio 8 d. vidurdienį, Fondas „Frida“, „Baltojo kaspino“ festivalio organizatorius, kviečia susiburti viešbutyje „Best Western Santaka“ į viešą diskusiją aptarti smurto prieš vaikus bei ypač vaikų – smurto liudininkų – problemas.

Daugelis net neįsivaizduoja, kaip jaučiasi vaikas, kuris yra skriaudžiamas, o iš aplinkos jam niekas nepadeda, arba vaikas, kuris priverstas nebyliai stebėti, kaip smurtą patiria jo mama. Reikia pastebėti, jog niekas negali garantuoti, jog suaugę tokie vaikai sėkmingai užsigydys emocines žaizdas ir patys nesigriebs smurto.

Smurtas prieš vaiką, prieš moteris, priklausomybės, savižudybės, patyčios tampriai susiję, todėl diskusijoje bus aptarta, kokius veiksmus galų gale turi padaryti valstybė, kad apsaugotų savo vaikus (tiek patiriančius smurtą, tiek jo liudininkus), kokios gerosios praktikos mes galime pasimokyti iš Jungtinės Karalystės (lituanistinio darželio-mokyklos „Obelėlė“) bei kitų programų, bei kodėl Lietuvoje buvo būtinybė keisti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą.

Diskusijoje dalyvaus Dovilė Šakalienė (Lietuvos Respublikos Seimas), Daiva Žeimytė (Lryto tv), Renata Šakalytė-Jakovleva (TV3), Erika Burinskaitė (knygos „Dukra“ autorė), o ją moderuos Daiva Baranauskė (Fondas „Frida“).

Aktyviai dalyvauti diskusijoje, (o negalinčius prisijungti Kaune – stebėti jos tiesioginę transliaciją „Baltojo kaspino“ festivalio Facebook svetainėje), kviečiami visi: tiek specialistai (Vaikų teisių apsaugos skyriaus (VTAS) tarnautojai, socialiniai darbuotojai, socialiniai pedagogai, jaunimo darbuotojai, policijos pareigūnai), tiek tėčiai ir mamos, tiek visi pilietiškai nusiteikę žmonės, kam rūpi kompleksinis ir nuoseklus darbas įveikiant smurtą artimoje aplinkoje.

Labdaros ir paramos fondas „Frida“ – nuo 2010 metų Lietuvos Respublikoje veikianti nevyriausybinė moterų bei su jaunimu dirbanti organizacija, siekianti skatinti ir diegti faktinę lyčių lygybę Lietuvoje, mažinti moterų diskriminaciją ir kovoti su smurtu prieš moteris, vaikus bei jaunus žmones, skatinti visuomenės pagarbą ir toleranciją pažeidžiamoms visuomenės grupėms, vykdyti advokaciją, edukacinę ir prevencinę veiklas. Fondas bendradarbiauja su psichikos sveikatos priežiūros atstovais, VTAS, socialiniais darbuotojais, policija, aukštosiomis mokyklomis ir kitomis ugdymo, kultūros bei socialinėmis įstaigomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA