Kas vyks Kaune šią savaitę? (gruodžio 4-8 d.) | Kas vyksta Kaune

Kas vyks Kaune šią savaitę? (gruodžio 4-8 d.)

R. Tenio nuotr.

Snieguotoji 49-oji metų savaitė tikrai nesuteiks priežasčių užmigti žiemos miegu – nors metai ir artėja prie pabaigos, tačiau gyvenimas nesustoja. Kaune šią savaitę toliau bus galima krėstis šventine nuotaika ir pasidžiaugti gerais besibaigiančių metų aspektais.

Tiesa, pirmadienį pasitikęs snieguotas vaizdas ilgai nedžiugins – savaitės pradžioje spustelėjęs šaltukas, sinoptikų teigimu, pasitrauks. Ir nors naktimis temperatūra svyruos apie nulį, dienomis oro temperatūra laikysis teigiamoje termometro pusėje. Detalesnę orų prognozę galite rasti čia.

Šaltis Kauno neišgąsdino ir pirmadienį netrūko veiksmo – dėl eglutės ir toliau nerimo aistros, tačiau paaiškėjo, kiek iš tikrųjų kainavo eglutė ir jos įžiebimas. Pirmadienis leido ir užmesti žvilgsnį į ateitį – Kauno savivaldybė pristatė naujojo Kėdainių tilto vizualicijas, o populiariausio Kauno regiono festivalio „Granatos live“ organizatoriai paskelbė svarbiausias detales apie 2018-aisiais vyksiantį festivalį.

Antradienį Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis po vizito Vilniuje dalyvaus iškilmingoje gabių vaikų pagerbimo šventėje. Mero pavaduotojas Povilas Mačiulis dėlios įvairius akcentus konkurso „Kauno akcentai“ susitikime, o vėliau spręs klausimus, susijusius su automobiklių parkavimu Kauno mieste, tad galime tikėtis teigiamų pokyčių.

Šventines nuotaikas toliau kurstys Garliavos bendruomenė, nes būtent čia antradienio vakarą sužibs pagrindinis Kalėdinis simbolis. Daugiau informacijos apie renginį skaitykite čia.

Trečiadienį meras vėl leis Vilniuje, o ką jis ten veikė, sužinosime išvydę televizoriaus ekranuose – meras šįkart filmuosis laidose „KK2“ ir „Dėmesio centre“. Vicemeras P. Mačiulis tuo tarpu dalyvaus diskusijoje dėl Kauno regiono prioritetų specializacijos krypčių išskyrimo, o kitas vicemeras Simonas Kairys savo nuomonę išsakys darbo grupės Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti posėdžio metu.

Su nekantrumu trečiadienio laukia ir Kauno rajonas. Valstybinis turizmo departamentas skelbs metų apdovanojimus. Kauno rajono Turizmo ir verslo informacijos centras – vienas iš nominantų.

Savaitei artėjant prie pabaigos, ketvirtadienį, meras dalyvaus Kauno aukštųjų mokyklų tinklo urbanistinio vystymo galimybių studijos rezultatų pristatyme, o palaikydama mokslinę dienos spalvą, Vilniaus dizaino kolegija kauniečius bei miesto svečius pakvies į „Kaunas 3000“ – projektą, skirta miesto ateities vizijoms kurti. Daugiau apie renginį skaitykite čia.

Penktadienį meras taps dar vieno įvykio liudininku – savaitės pabaigoje įvyks Kauno kogeneracinės jėgainės statybų aikštelės atidarymo ceremonija. O miesto centre lengvai padvelks mandarinais – būtent tokio pavadinimo mugė įsisuks „Happspace“ patalpose. Daugiau apie mugę skaitykite čia.

Bet apie penktadienį plačiau – savaitgalio renginių apžvalgoje. O jeigu jau dabar kirba noras susiplanuoti savaitgalį, renginių kalendorių rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA