Oficialu: lėktuvai iš Varšuvos reguliariai leisis Kauno oro uoste | Kas vyksta Kaune

Oficialu: lėktuvai iš Varšuvos reguliariai leisis Kauno oro uoste

Organizatorių nuotr.

Po trumpo pasisvečiavimo Kaune vasarą, vykstant Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijai, oro linijų bendrovė LOT į antrąjį pagal dydį Lietuvos oro uostą sugrįžta visam laikui. Kaunas tapo trečiuoju Lietuvos miestu, į kurį skraidys LOT lėktuvai. Prekyba bilietais naujuoju maršrutu Varšuva­-Kaunas prasidėjo jau šiandien.

Pirmasis skrydis iš Varšuvos į Kauną įvyks 2018 m. gegužės 21 d. Iš viso šiuo maršrutu LOT keleiviams siūlys šešis skrydžius pirmyn ir atgal. Keleiviai bus skraidinami 78 keleivių vietas turinčiais lėktuvais „Bombardier Q400” su įrengtomis verslo, aukščiausia ekonomine ir ekonomine klasėmis. Skrydis iš Varšuvos į Kauną truks apie 1 val. 10 min.

Nuskristi iš Lenkijos sostinės į Kauną LOT siūlys kiekvieną dieną, išskyrus šeštadieniais. Lėktuvas iš Varšuvos Šopeno oro uosto pakils 22:35 val., o Kaune leisis 00:45 val. vietos laiku.

Keliautojai, norintys LOT lėktuvu pasiekti Varšuvą iš Kauno, galės tai padaryti 06:45 val. kiekvieną dieną, išskyrus sekmadienį. Varšuvoje jie būtų 06:25 val. vietos laiku.

Skrydžius iš Kauno Lenkijos oro vėžėja jau siūlė šių metų liepos 14–rugpjūčio 18 dienomis, vykstant Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijai. Tuo metu didžiausi Lietuvos oro vartai buvo laikinai uždaryti, o dauguma skrydžių perkelti į Kauno oro uostą.

Lenkijos oro bendrovės sprendimą pradėti nuolatinius skrydžius į Kauną, tuo pačiu išlaikant ir penkis kartus per dieną vykdomus skrydžius į Vilnių, lėmė augantis verslo potencialas.

Vasaros sezono metu LOT taip pat vėl pradės sezoninius skrydžius į Palangą šešis kartus per savaitę.

„LOT nuosekliai plečia savo veiklą Lietuvoje, mums svarbioje rinkoje Vidurio Europoje. Esame įsitikinę, kad antras pagal dydį Lietuvos miestas Kaunas taps populiaria kryptimi tarp keleivių iš Lenkijos ir kitų šalių.
LOT siūlomas skrydžių tvarkaraštis leis keleiviams iš Kauno regiono turėti prieigą prie plataus skrydžių iš Varšuvos tinklo, kurį sudaro beveik 80 krypčių Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Azijoje“, – teigia Adrian Kubicki, LOT korporatyvinės komunikacijos vadovas.

Skrydžio į Kauną paleidimas yra viena iš LOT nuo 2016 m. pradžios įgyvendinamos pelningo augimo strategijos dalių. Bendrovė ketina tapti populiariausiomis oro linijomis ne tik tarp keleivių, skrendančių iš Lenkijos, bet ir iš kitų Rytų ir Vidurio Europos šalių.

„Džiaugiamės, kad didelės Europos oro linijos, tokios kaip LOT, vertina Kauno oro uosto profesionalumą bei pajėgumą aptarnaujant kiekvienais metais augančius keleivių ir skrydžių srautus. Tai, kad LOT ateina į Kauno oro uostą, reiškia, jog antri pagal dydį Lietuvos oro vartai nebesiūlys tik žemų kaštų skrydžių. Be to, naujasis skrydis į Varšuvą padės turistams ir verslininkams iš Kauno pasiekti kitus Europos ir pasaulio didmiesčius daug paprasčiau“, – tikina Kauno oro uosto vadovas Olafas Martensas.

2017 m. LOT paskelbė atidaranti 22 naujas kryptis, tarp kurių yra skrydžiai iš Varšuvos į Los Andželą, Niuarką, Astaną ir Singapūrą, o iš Krokuvos – į Čikagą. Praėjusiais metais bendrovė keleiviams pasiūlė 23 naujus maršrutus, tarp kurių yra Tokijas bei Seulas.

Šiais metais LOT planuoja pervežti 6,8 mln. keleivių, o iki 2020 m. bendrovė siekia šį rodiklį padvigubinti iki daugiau nei 10 mln. keleivių per metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA