Per kratas Kauno įmonėje pas darbuotojus rasta nelegalių pesticidų už 100 000 eurų | Kas vyksta Kaune

Per kratas Kauno įmonėje pas darbuotojus rasta nelegalių pesticidų už 100 000 eurų

delfi.lt 2017/12/04 21:51
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prekybos nelegaliais, Lietuvoje nesertifikuotais pesticidais. Įtariama, kad tuo vertėsi du Pasvalyje dirbantys „Kauno grūdų“ agronomai konsultantai.

„Kauno grūdai“ yra oficialus pesticidų platintojas, įmonė jais prekiauja visoje šalyje. Šios medžiagos yra toksiškos, todėl prekiauti leidžiama tik oficialiai patikrintais ir Lietuvoje registruotais pesticidais.
Lapkričio mėnesį FNTT pareigūnai Pasvalyje atliko kratas agronomų konsultantų namuose ir darbo vietoje – „Kauno grūdų“ sandėlyje.

Ir namuose, ir sandėlyje rasta daug Lietuvoje nesertifikuotų pesticidų. Pirminiais duomenimis, jų vertė šešėlinėje rinkoje siekia apie 100 tūkst. eurų.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius dėl didelio masto sukčiavimo, neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla ir apgaulingos apskaitos tvarkymo.

Beje, vieno iš neteisėta prekyba Lietuvoje nesertifikuotais pesticidais įtariamo agronomo konsultanto žmona dirba Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūra.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA