KTU sako „atsakingai ir rimtai“ vertinantis situaciją gimnazijoje | Kas vyksta Kaune

KTU sako „atsakingai ir rimtai“ vertinantis situaciją gimnazijoje

BNS 2017/12/04 20:50
Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno technologijos universitetas (KTU) kaip Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTUG) steigėjas sako, jog „labai atsakingai ir rimtai vertina susiklosčiusią situaciją“ gimnazijoje, bendruomenei pasipiktinus aplinkybėmis, dėl kurių darbą paliko istorijos mokytojas ekspertas Domas Boguševičius.

„Klausimas yra labai jautrus, keliantis daug emocijų, todėl skuboti sprendimai negali būti priimami. Tiek gimnazijos mokiniams, tiek mokytojams, tiek administracijai privaloma laikytis akademinio sąžiningumo principų, darbo tvarkos taisyklių, KTU gimnazijos įstatų“, – sakoma KTU paskelbtame pareiškime.

Anot pranešimo, gimnazijos bendruomenė situaciją vertina skirtingai, tačiau „matomas noras kalbėtis, aiškintis situaciją tiek šiuo konkrečiu atveju, tiek apskritai apie gimnaziją, administracijos veiklą ir bendrą mikroklimatą“. Artimiausiomis dienomis planuojama šaukti gimnazijos valdybos posėdį ir apsispręsta dėl tolesnių veiksmų.

Naujienų portalas delfi.lt paskelbė gimnazijos bendruomenės atstovų išsakytą versiją, kad D. Boguševičius buvo priverstas pasitraukti iš darbo, kai pastebėjęs nusirašinėjančius moksleivius į elektroninį dienyną surašė įspėjamuosius pažymius ir pastabas. Administracijos jis neva buvo informuotas, kad gimnazijoje nusirašinėjimas nėra baudžiamas neigiamu įvertinimu ir paprašytas pasiaiškinti.

Tėvai taip pat pasiskundė dėl galbūt nederamų jo pasisakymų pamokų metu ir mokytojui iškviestas praktinės veiklos vertintojas. Reaguodamas į tai mokytojas nusprendė pasitraukti iš užimamų pareigų. Aiškinama, kad vienas blogu pažymiu įvertintų vaikų – finansinio gimnazijos rėmėjo sūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA