Svarstoma geležinkeliu sujungti Kauno ir Vilniaus oro uostus | Kas vyksta Kaune

Svarstoma geležinkeliu sujungti Kauno ir Vilniaus oro uostus

DELFI nuotr.

Tiesiant europinio geležinkelio jungtį „Rail Baltica“, svarstoma geležinkeliu sujungti Vilniaus ir Kauno oro uostus. Tokios galimybės šią savaitę aptartos susitikime su valstybės įmonės „Lietuvos oro uostai“ atstovais, teigiama pranešime spaudai.

„Rail Baltica” projekto tikslas –sujungti trijų Baltijos šalių sostines su Europos geležinkelių tinklu. Pasak „Lietuvos geležinkelių” „Rail Baltica” koordinavimo departamento direktoriaus Arenijaus Jackaus, norint išnaudoti visą europinio geležinkelio potencialą ir keleiviams bei krovinių vežėjams pasiūlyti patogias, aukštos kokybės paslaugas, būtina kokybiška jungtis tarp didžiausių Lietuvos miestų oro uostų.

„Tęsiame diskusijas, ką turėtume padaryti, kad Vilniaus ar Kauno oro uoste nusileidęs keleivis galėtų iškart sėsti į traukinį ir važiuoti į Panevėžį, Vilnių, Kauną ar kitą miestą. Planuodami „Rail Baltica” projektą, turime atsižvelgti ir į oro uostų plėtros planus”, – sakė A. Jackus.

Šiuo metu „Rail Baltica” vėžė yra nutiesta nuo Kauno ir Lenkijos sienos. Toliau geležinkelis bus tiesiamas nuo Kauno iki Latvijos sienos bei iki Vilniaus.

Jau nutiesta vėže dabar galima vežti krovinius, o keleiviai gali pasiekti Balstogę. Kitais metais planuojama suderinti grafikus, kad keleiviai persėdę Balstogėje galėtų nuvykti traukiniu iki Varšuvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA