Piktinasi skaitytojai: supermamytėms visai susisuko smegenys | Kas vyksta Kaune

Piktinasi skaitytojai: supermamytėms visai susisuko smegenys

Skaitytojų nuotr.

Vienoje inteligentiškos krypties Laisvės alėjos kavinėje penktadienio vakarą leidusiems žmonėms teko stebėti su kava ir pyragaičiais ne itin derantį vaizdą. Mama savo mažamečio vaiko higienos reikalus ėmė tvarkyti visiems matant, tiesiog prie staliukų.

Moters papasakota nesena istorija drabužių dalinimosi platformos „Vinted“ forume sukėlė didelį pasipiktinimą. Diskusijos dalyvių manymu, toks poelgis praktiškai universaliai neteisingas: jame komentatoriai įžvelgė įvairiausius pažeidimus, nuo higienos normų iki asmens privatumo ir vaiko teisių.

„Normalu, ar ne? Šįvakar buvau šokiruota, kai supermamytė viduryje kavinės tarp staliukų pradėjo vaikui keisti sauskelnes. Kavinėje yra veikiantis, švarus, labai tvarkingas tualetas. Veiksmas vyko apie 21 val. Gal jau nebuvo tokiu metu administratorės. Baristos / padavėjos nesureagavo niekaip. Iš pradžių net nesupratau, ką matau, galvojau, kad ji gal tiesiog nori pataisyti sauskelnes, bet greitai viskas tapo akivaizdu“, – apie „Knygų ministerijoje“ matytą įvykį pasakojo jo liudininkė.

Forumo narių manymu, toks elgesys – nenormalus, nehigieniškas ir tiesiog šlykštus. „Gi prie tų staliukų žmonės valgo. O dar kvapai… Fui, ir ne tik pats sauskelnių keitimas, bet ir tai, kad mergaitės lytiniai organai viešai rodomi. Paskui šaukia „mano 12 metų dukra siunčia nuogos foto!“ Labiausiai man gaila vaiko. Supermama net nesupranta, kaip traumuoja jį“, – svarstė viena diskusijos dalyvių.

Kalbant apie personalo reakciją, vieni svarstė, kad kavinės-knygyno administratoriai negali sužiūrėti kiekvieno trenkto žmogaus. Kitų teigimu, pagal nuotrauką matyti, kad vieta, kur įvyko nemalonus veiksmas, prieš pat darbuotojų nosis, ir jo nematyti net norint nebuvo įmanoma.

Ne itin rūpestingų vadinamųjų supermamų poelgių forumiečiai prisiminė ir daugiau: „Mačiau situaciją, kai į „London Grill“ viena supermamytė sugebėjo su vaikišku vežimėliu į vidų įvažiuoti, atsisėdo kampe ir užblokavo praėjimą. Ten erdvė gana ankšta ir išplanuota taip, kad per vidurį yra staliukų blokas, aplink jį praėjimas ir palei sienas vėl staliukai. Jei atsisėdi kampe ir su vežimu užblokuoji praėjimą, kito šalia nėra. Padavėjai ir kiti lankytojai turėjo vaikščioti aplinkui. Vaikas beveik visą laiką zyzė, inkštė, verkė, o mama kartais truputį pajudindama jį sau ramiai gurkšnojo kavą su drauge.“

Diskusijos dalyvių nuomone, sudrausminti tokias mamas praktiškai neįmanoma: „Sakyk nesakęs, vis tiek darys, kaip jos nori, nes yra trenktos. Kartą daviau pastabą eilinei supermamytei, kurios supervaikutis viską iš parduotuvės lentynų mėtydavo ant grindų, tai kaip pradėjo šaukti, žmonės atsistojo ir tiesiog žiūrėjo kaip koncertą. Bandžiau ramiai paaiškinti, tai šaukė kaip laukinis žvėris, dar ir pirštu badė. Daugumai supermamyčiu susisuka smegenys po gimdymo, ir nieko čia nepadarysi.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA