Prezidentūra šoko į Kalėdas dar prieš Rotušę | Kas vyksta Kaune

Prezidentūra šoko į Kalėdas dar prieš Rotušę

R. Tenio nuotr.

Nors svarbiausiu renginiu, vakar, be abejo, tapo Kalėdų eglės įžiebimas Rotušės aikštėje, šventiniams Kauno renginiams kiek anksčiau startą davė sužibęs Istorinės Prezidentūros sodelis. Kelios savaitėms iki renginio tūkstančiais lempučių apraizgyti sodelio medžiai šeštadienį nutvieskė erdvę mėlyna šviesa.

[galerija kiek=”20″]

Jau tradicija tapo, kad šventinę nuotaiką spinduliuojantį projektą savanoriškai palaiko daug Kauno miestui neabejingų žmonių. Prie Istorinės LR Prezidentūros sodelio puošimo, kaip ir pernai, prisidėjo garsi Kauno menininkė Jolanta Šmidtienė. Ji ne tik dosniai skyrė savo laiko bei patarimų, tačiau ir suteikė galimybę panaudoti anksčiau Kauno eglutę puošusius žaislus, prikeldama juos naujam gyvenimui.

Žaislus kabino bei įspūdingu sodelio apšvietimu rūpinosi „Nuova“ įmonių grupės kolektyvas, ne pirmus metus remiantis Istorinės LR Prezidentūros viešas šventes visuomenei. Drauge prie puikios magiškos šventės organizavimo jau ne pirmąjį kartą prisijungė ir Kauno senamiesčio draugija, taip pat Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos skyriaus mokytojai ir mokiniai, kurie padabino sodelio vartus eglišakių vainiku.

Prezidentūros sodelio įžiebimo renginys pradėjo Kauno kalėdinių renginių maratoną. Prieškalėdinis laikotarpis yra pats geriausias metas gražinti miestą ir skleisti gerą nuotaiką. Kauniečiai su šypsena stebėjo mėlynai švytinčius medžius, grožėjosi medyje įkurtais ir miestiečiams mielą ankstesnių metų eglutę, o gal ir vaikystę, primenančiais žaislais.

Ne vienas praeivis vaišinosi „Centre Hotel“ paruošta ir VDU Menų fakulteto savanorių dalinta kakava, o kai kurie išdrįso ir pašokti – juk tokia ir buvo renginio „Šokam į Kalėdas“ tema. Studijos „Dance4fun“ įkūrėjai, profesionalūs sportinių šokių šokėjai Gintarė ir Tomas Slausgalviai pakvietė renginio žiūrovus smagiai pajudėti šokio ritmu – juk joks grožis nesukurs šventės be puikios nuotaikos. Po šokių sekė įspūdingas „Ugnies valdovų“ pasirodymas. Istorinės Prezidentūros sodelyje pradėtą šventę visi norintys tęsė Kauno miesto eglutės įžiebime.

Mėlynai apšviestas Sodelis džiugins kauniečius ir miesto svečius iki pat Trijų Karalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA