Pagrindinės Kauno miesto Kalėdų eglutės įžiebimas (vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Pagrindinės Kauno miesto Kalėdų eglutės įžiebimas (vaizdo įrašas)

R. Tenio nuotr.

Išaušo didžioji diena kauniečiams ir visiems, išsiilgusiems šventinės nuotaikos! Šiandien Rotušės aikštėje įžiebus pagrindinę miesto žaliaskarę, Kaunas oficialiai pradės laukti Kalėdų. O užsienio ir Lietuvos atlikėjų pasirodymai, magiškas ugnies, šviesų ir trimačių instaliacijų šou pakraus tiek emocijų, kad laukimas tikrai neprailgs. Tiesioginę šventės transliaciją pristato „Kas vyksta Kaune“, tad net ir negalėdami atvykti, nenusiminkite – būsite įvykių sūkuryje.

„Šeštadienį matysime įžanginę programą, tada bus įjungtos eglutės dekoracijos, o po šio momento apie pusvalandį šventė tęsis, vyks savotiškas vakarėlis. Visa ceremonija užtruks apie 1.15 val., o vėliau – iki 22-23 val. bus rodomos trimatės projekcijos. Jas bus galima pamatyti kiekvieną vakarą. Tiek eksperimentuoti, kad įžiebimo šventėje apsieitume be Kalėdų Senelio, dar nesiryžome – pasirodys ir šis šventinis personažas, tik kiek neįprastame vaidmenyje. Bus ir kitų magiškų veikėjų“, – geros nuotaikos nestokojo renginį organizuojančios įmonės „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

[susije_video kurie=””]

Šventės dalyvių laukia svečių iš užsienio pasirodymai. „Light Balance“ – šiuolaikinio šokio atlikėjai iš Ukrainos, pasitelkiantys šviesos diodų efektus. Scenoje jie turėtų sukurti įdomų, intriguojantį vaizdą. Taip pat atvažiuoja šviečiantys perkusijos meistrai iš Didžiosios Britanijos „Spark!“, kurie atidarys ir uždarys renginį, galbūt atliks ir vieną kitą intarpą.

„Be abejo, programą papildys lietuvių atlikėjai. Kadangi įžiebiame eglutę Kaune, pirmiausia ieškome savų žinomų muzikantų“, – teigė renginio režisierius Tomas Erbrėderis. Žiūrovus džiugins „Viduramžių pasiuntinių“ šou, Ieva Zasimauskaitė, Egidijus Bavikinas, šiauliečiai funk atlikėjai „Gin’Gas“.

Prie Kalėdų Senelio-darbininko, tikimasi, prisijungs ir Kauno miesto meras – jam bus patikėtas gana svarbus vaidmuo. Meras, pasak pašnekovo, kalėdiniam receptui turėtų suteikti gero skonio. „Manau, miesto vadovas viską sutvarkys, kaip reikia, gal net taps kertiniu akcentu. Bet tai bus daroma humoristine forma, siekiama atsisakyti sauso formalumo. Įvairūs personažai sušvelnins šio įvykio techniškumą. Bus bandoma papasakoti istoriją“, – dėstė T. Erbrėderis.

Plačiau apie šventės programą skaitykite čia.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „CityBee“ ir „Taxify“ portalo skaitytojams turi specialių pasiūlymų, kuriais pasinaudoję pasieksite Rotušės aikštę patogiau. Daugiau apie juos sužinoti galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA