Pamatykite ir įvertinkite: įžiebta išskirtinė Kauno elgė | Kas vyksta Kaune

Pamatykite ir įvertinkite: įžiebta išskirtinė Kauno elgė

R. Tenio nuotr.

Kaune įžiebta pagrindinė miesto eglė! Kalėdų Seneliui su Seniu Besmegeniu po netrumpų paieškų atradus magiško švenčių viralo receptą ir prisišaukus ant scenos Kauno merą, Kalėdų eglė sužibo visomis spalvomis. Šventės organizatoriai patyrė ir netikėtų sunkumų, tačiau sumaniai juos įveikę dovanojo publikai puikį reginį.

Dar prieš prasidedant eglutės įžiebimui „Kas vyksta Kaune“ pasiekė žinia, kad teko smarkiai koreguoti šventės scenarijų. Atidėjus skrydį, ukrainiečių šokėjų „Light Balance“ šviečiantys drabužiai, sukrauti dešimtyje lagaminų, sostinę pasiekė tik 17 val., iki įžiebimo likus vos valandai. Dėl to „Light Balance“ pasirodymą teko nustumti į pačią koncerto pabaigą. Visgi renginio programos nespėję peržvelgti žiūrovai kaži ar pastebėjo kokius nors nesklandumus – organizatoriai puikiai atliko savo darbą.

Šventę pradėjo įvairiausiomis spalvomis nušvitę perkusininkai „Spark“. Po kelių minučių pasirodymo sulig dūmų debesėliu į sceną įsiveržęs ryškiaspalviu kombinezonu pasidabinęs Kalėdų Senis pradėjo zuiti po eglutės konstrukcijas, tikrinti, ar visi laidai tinkamai sujungti.

Chaotiškam, bet labai kvalifikuotam patikrinimui pasibaigus, į sceną žengė, ko gero, ir už Arvydą Sabonį aukštesnis Senelio padėjėjas Senis Besmegenis, primenantis Olafą. „Rodos, Kalėdos jau ant morkos“, – šaukė Besmegenis.

[susije_video kurie=””]

Skubus pirmasis dueto bandymas įjungti šventines dekoracijas baigėsi fiasko – patirtas trumpasis jungimas. Sistemai akivaizdžiai nesuveikus, Senelis suskubo raminti publiką ištraukęs kauniečiams gerai žinomą ženklą „Kaunas tvarkosi“ ir pasidabinęs liemene su tokiu pat šūkiu.

Šalia eglės atradę kavos stalelį su puodeliu, vedėjai, žinoma, iš jo gurkštelėjo. „Kavai trūksta šilumos“, – tarė Senelis. „Šilumos tikrai netrūksta, norėtųsi šalčio“, – atrėmė Besmegenis. Visgi daugiau nesiginčydamas leidosi ieškoti trūkstančios stebuklingam gėrimui šilumos, ir rado ją prie šeimos židinio.

Į sceną žengusi Kristina Siurbytė su Egidijumi Bavikinu atliko kūrinį „Baltos Kalėdos“, o vaikai papuošė pagrindinėje scenoje iškilusią maža eglutę. Pridėjus į magišką kavą šilumos, jos skonis, anot Senelio, tapo kur kas geresnis, tačiau antras bandymas įžiebti eglutę taip pat neišdegė.

Kavai pritrūko Kalėdinės tradicijos. Pagrindiniai šventės personažai prisibeldė į Ievos Zasimauskaitės ir Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos solistų langus, kurių numerį papildė „Gamers“ studijos šokėjai-seneliai, pademonstravę pagal savo amžių labai neblogą žvitrumą: buvo čia ir bazinių breiko žingsnelių, ir valiūkiško whackingo.

Iš senelių pasisėmus tradicijų, deja, eglutės nepavyko įžiebti ir trečiąjį kartą, po kurio Seneliui kilo rimtų minčių atsistatydinti. Tačiau nepraradęs motyvacijos ir dar kartą paragavęs kavos, renginio vedėjas nusprendė, kad jos skoniui trūksta ugningų širdžių. „Tik ne ugnis“ – šaukė Besmegenis, tačiau Senelis jau buvo besibeldžiąs į „Viduramžių pasiuntinių“ langus. Ugnies fakyrų šou nemenkai išgąsdino Senį Besmegenį, kuris į sceną sugrįžo tik po pertraukėlės ir smarkokų raginimų.

O Senelis nusprendė, kad reikia perinstaliuoti eglutės įžiebimo sistemą – ši užduotis patikėta technikos dalykuose, be abejo, neblogai nusimanantiems „elektrikams“ „Spark!“, kurie sugrįžo ant scenos ir atliko dar vieną spalvingą ritmo ir choreografijos numerį.

Kaip manote, ar pavyko eglutę įžiebti ketvirtą kartą? Po eilinio žiežirbų ir dūmų pliūpsnio vaizdo instaliacijų kubuose vėl sužibus ženklams „Kaunas tvarkosi“, nusiminęs Kalėdų Senelis jau planavo išeiti į pensiją ir niekad nebekelti kojos iš Laplandijos. Įkalbėtas dar kartą paragauti kavos, visgi, pastebėjo, kad iš gėrimo paliko vieni tirščiai…

Ekologiškieji šventės vedėjai greitai sumetė, kad gali iš šių atliekų pagaminti elektros energiją, tačiau vien sukrauti jas į specialią talpą nepakaks – prireiks dar vieno kolektyvo ir visos publikos pastangų. Ant scenos žengę „Gin’Gas“ atliko Kalėdų hitą „Jingle Bells“, o tuoj pat pasirodė ir kauniečių entuziastingai sutiktas pagrindinis Kauno energijos skirstytojas – miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kalėdų Senelio paklaustas, ar pasiruošę atsakingai užduočiai, meras nedvejojo: „Visada pasiruošęs. Labas vakaras, kauniečiai, labas vakaras, Lietuva! Parodykime, kad mokame ne tik tvarkytis, bet ir švęsti!“ – tarė V. Matijošaitis spausdamas eglutės įžiebimo mygtuką.

Visvaldo ranka neapvylė – šįkart sistemą pavyko užkurti. Per visą eglutės aukštį įvairiomis spalvomis sužibo vertikalios girliandos, o „Gin’Gas“ užgrojus „Highway to Hell“ pasiekta šventės kulminacija – į dangų šovė fejerverkų salvės. Galiausiai įprastu raudonai baltu apdaru pasirodęs Kalėdų Senelis linkėjo kauniečiams saugoti didžiausią turtą – šeimą, tradicijas, išlaikyti jaunatvišką veržlumą, degti širdžių ugnimi ir būti beprotiškai energingais belaukiant Šventų Kalėdų.

Ant scenos pasirodžiusių milžiniškų baltųjų meškų pirotechnikos sprogimai nė kiek neišgąsdino, veikiau priešingai – „Gin’Gas“ atliekant kalėdinių dainų popuri, jos mėgavosi minios dėmesiu, kaip ir Kalėdų Senelis su Seniu Besmegeniu, pasidavę šventiniam sūkuriui. Tada užvedantį finalinį numerį atliko „Spark!“.

Pagaliau, sulaukę specialių kostiumų, pasirodė ir „Light Balance“, sušokę iliuzijų kupiną  choreografiją, po kurios šventės svečiai galėjo stebėti aikštę raižančias trimates projekcijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA