Aistros už aikštelės ribų: Š. Jasikevičius oponentų trenerį apkaltino šnipinėjimu | Kas vyksta Kaune

Aistros už aikštelės ribų: Š. Jasikevičius oponentų trenerį apkaltino šnipinėjimu

delfi.lt 2017/12/01 15:26
R. Tenio nuotr.

Eurolygos rungtynių pertraukos tarp Tel Avivo „Maccabi“ ir Kauno „Žalgirio“ metu aistros „Menora Mivtachim“ arenos koridoriuose liejosi per kraštus, o patį mačą lydi skandalo šleifas.

Kaip skelbia Izraelio žiniasklaida, per pertrauką, „Žalgiriui“ atsiliekant 29:39, kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius koridoriuje užsipuolė „Maccabi“ strategą Neveną Spahiją ir jo asistentą Talį Buršteiną.

Anot portalo one.co.il, Š. Jasikevičius savo oponentus viešai apkaltino šnipinėjimu.

Teigiama, kad Šaras ant oponento ir buvusio savo komandos draugo rėkė tvirtindamas, jog šie pasinaudojo „Menora Mivtachim“ arenos apsaugos vaizdo kameromis ir matė „Žalgirio“ treniruotę, o prieš rungtynes atliko atitinkamas korekcijas žaidimo plane.

Po tokio akibrokšto įtūžo ir N. Spahija.

„Šaras išprotėjo, jis visiškai neteko proto, – portalas cituoja supykusį kroatą. – Aš to iš jo nesitikėjau, tai yra visiškas nesusipratimas. Kaip Šaras galėjo taip kalbėti su manimi? Kaip jis galėjo? Tai skandalas. Aš šokiruotas.“

Rungtynes „Žalgiris“ pralaimėjo 74:81.

„Š. Jasikevičius buvo mano auklėtinis ir draugas. Esu priblokštas po to pokalbio, – tęsė „Maccabi“ strategas. – Po rungtynių paspaudėme vienas kitam ranką, o jis elgėsi taip, lyg manęs čia nebūtų. Jis žino, kokie treneriai Europoje taip elgiasi. Nesuprantu, kodėl jis mane apkaltino šnipinėjimu. Nepykstu ant jo, tačiau laukiu atsiprašymo“.

Pranešama, kad rungtynių suirzusio N. Spahijos tirados teko klausytis ir „Žalgirio“ sporto direktoriui Robertui Javtokui.

„Man tai yra didžiulė nepagarba“, – lietuviui emocingai tvirtino kroatas.

Tuo metu pats Š. Jasikevičius po mačo apie Izraelio žiniasklaidos aprašytą incidentą neužsiminė.

Bendraudamas su žurnalistais jis kalbėjo apie gautą gerą pamoką ir apie tai, kad „Žalgiris“ nesulaukė teisėjų pagarbos.

„Jeigu Aaronas White’as eina dėti į krepšį 5-6 kartus ir nė karto neišprovokuoja pražangos, mums paprasčiausiai nerodoma pagarba. Nesiruošiu meluoti. Geriau kentėsiu, bet reikia sakyti dalykus tokius, kokie jie yra“, – teisėjavimą vertino Šaras.

Pažymėtina, kad Š. Jasikevičius pats yra žaidęs N. Spahijos treniruotose komandose: 2000-aisiais kroatas buvo vyriausiojo trenerio Zmago Sagadino asistentu Liublianos „Olimpijos“ komandoje, o 2011-aisiais – vyriausiuoju Stambulo „Fenerbahče“ treneriu.

Beje, žydų žiniasklaida atkreipia dėmesį, kad šnipinėjimo Tel Avive bijo ir kitos Eurolygos komandos. Dėl šios priežaisties pagrindinius rungtynių akcentus dauguma varžovų sudėlioja dar prieš atvykdami į svečių areną.

Pavyzdžiui, „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ paskutinę treniruotę prieš rungtynes Tel Avive darė atitinkamai Turkijoje ir Ispanijoje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA