Rotušės aikštėje – apšvietimo technikos bandymai | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje – apšvietimo technikos bandymai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Niauriai pirmajai žiemos dienai nugrimzdus į tamsą, pagrindinėje Kauno miesto aikštėje atlikti vaizdo projekcijų ir scenos apšvietimo bandymai. Kadangi tai buvo paskutinis vakaras prieš didžiąją šventę, erdvės klaidoms nebėra.

Pagrindinę Kauno eglę puošiančios ir šventinius koncertus organizuojančios bendrovės „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas pakomentavo jau nuveiktus ir dar laukiančius aikštės puošybos darbus, techninius objektų išdėstymo sprendimus.

Visą savaitę Kauno žaliaskarė dabinosi šventiniu apdaru – ketvirtadienį pakabintos lemputės, o eglutė, R. Knabiko teigimu, bus dailinama iki pat šeštadienio.

„Vedžiojama elektra į Kalėdų miestelio namukus, tikimės nesusidurti su jokiais techniniais nesklandumais. Esminis dalykas – įžiebimo šventei reikia tamsos. Lyg ir sutarėme, kad Rotušės aikštės ir aplinkinių Senamiesčio gatvių apšvietimas būtų išjungtas“, – vieną pagrindinių efektingos šventės sąlygų įvardijo jos organizatorius.

Pasiruošimo darbai virs ir šeštadienį – kaip sakė R. Knabikas, bus montuojami fejerverkai, kiti specialieji efektai. Taip pat surengti nedidelę repeticiją, sudėti taškus ant „i“ planuoja pasirodymus ruošiantys užsienio atlikėjai.

„Trimačių vaizdo instaliacijų projektoriai buvo derinami ketvirtadienio vakarą, o tolimesni fokusavimo darbai, apšvietimo technikos bandymai atlikti penktadienį vakare. Įžiebimo šventėje, galima sakyti, bus naudojamos dvi scenos: pagrindinė, 14 m x 12 m išmatavimų, stovės tiesiai prieš Rotušės paradinį įėjimą, o kita, mažytė, pakylos tipo – prie eglės. Veiksmas be perstojo kaitaliosis, bus judama nuo vienos scenos prie kitos“, – sakė „Medusa Concert“ vadovas.

Šį scenų išdėstymą aikštėje jau galima įvertinti, o šventišku turiniu ir džiaugsmingais minios šūksniais jos bus užpildytos šįvakar. Iš karto po ceremonijos, sekmadienį, anot pašnekovo, scena bus išmontuota.

„Naujųjų metų koncertui naudosime kitą didelę sceną su savarankišku apšvietimu, lazeriais, specialiaisiais efektais. Viename lange įsikurs didžėjus. Bus sukurtos specialios vaizdo projekcijos, kurios maišysis su apšvietimu ir lazeriais“, – gruodžio 31-ąją laukiančio vakarėlio kabliuką užmetė R. Knabikas.

Kauno eglutės įžiebimą nuo 18 val. galėsite tiesiogiai stebėti naujienų portale „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA