Kas vyksta Kaune gruodžio 1-3 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune gruodžio 1-3 dienomis? (renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Štai ir atėjo. Dabar tai oficialu. Su šiuo savaitgaliu, į Lietuvą žengia kalendorinė žiema (pažymėta sniegu), su savimi atsinešdama ir šventinę nuotaiką. Tiesa, reikia pastebėti, jog savaitgalio orai išlaikys visišką neutralumą – nors savaitgalis prasidėjo lengvu sniego sluoksniu, toliau sulauksime nebent lietaus ir retai žemiau nulio nukrentančios temperatūros. Detalią orų prognozę galite rasti čia. O dabar – savaitgalio renginių apžvalgos eilė.

Kauno rajono eglutės įžiebimas Raudondvaryje

Prasidėjus kalendorinei žiemai, prasidės ir šventinis periodas Kauno rajone. Penktadienio vakarą šalia Raudondvario dvaro sužibs šventinis Kauno rajono simbolis. Be kerinčio reginio – magiškas fakyrų ir artistų ugnies šou, energingi čiuožėjų ant ledo pasirodymai, mažuosius sveikinsiantys 25 Kalėdų seneliai. Pasmaližiauti ir sušilti tradiciškai kvies Kalėdinė dvaro cukrainė, o jaukumo šilumą skleis Kalėdų prakartėlė bei muzikinė Kalėdų pasaka. Renginys nemokamas.

10-asis Tarptautinis Kauno kino festivalis

Ketvirtadienį prasidėjęs jubiliejinis, dešimtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis stebins iki pat gruodžio vidurio. Nekomercinio kino gurmanus džiuginantis festivalis grįžta su programa, kupina netikėtų atradimų, netradicinių renginių ir publikos mėgstamų susitikimų su kino kūrėjais. Šių metų festivalio dėmesio centre – filmai, žiūrovus kviečiantys iš naujo atrasti ryšį su aplinkiniu pasauliu ir kinu. Festivalio programa ir filmų kainos – renginio aprašyme.

Paslaugų ir rankdarbių mugė

Sekmadienį visame pasaulyje bus minima Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Viena iš gražių iniciatyvų, skirta šiai dienai paminėti – paslaugų ir rankdarbių mugė bei meno kolektyvų pasirodymai Kauno kultūros centre „Tautos namai“. Dalyvavimas nemokamas. Daugiau apie įvairius Neįgaliųjų dienos proga organizuojamus renginius rasite čia.

Diskusija su prof. Vytautu Landsbergiu

Penktadienio popietę KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas kviečia susitikti su Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo vadovu prof. Vytautu Landsbergiu diskusijoje „Nuo Katalonijos iki Lietuvos: nacionalizmo bangos Europoje“. Diskusijos moderatorius – politologas Ainius Lašas. Dalyvavimas nemokamas.

Kauno šviesų festivalis

Kauno miesto savivaldybės iniciatyva, įgyvendinama vienos iš šviesos instaliacijų pradininkių Lietuvoje „Leggato“ komandos, pasiekia finišo tiesiąja. Visą rudenį sklaidę niūrumas iš populiariausių Kauno vietų, šįkart paskutiniam metų mėnesiui festivalis išsirinko Kauno muzikinį teatrą. Šis šviesose tamsiuoju paros metu maudysis iki pat metų pabaigos. Daugiau kadrų iš „Kauno šviesų festivalio“ galite rasti čia.

Jaunimo literatūros klubas

Visus paauglius ir studentus, kurie domisi jaunimo literatūra ir mėgsta kurti savo istorijas, „Kitty Writer“ tinklaraštis kviečia prisijungti prie Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje esančio Jaunimo literatūros klubo. Jame kiekvieną šeštadienį jaunimas kalba apie literatūrą, jos ekranizacijas bei kūrybinio rašymo paslaptis. Renginys nemokamas.

Istorinės prezidentūros sodelio įžiebimo šventė

Šeštadienį kauniečius ir miesto svečius džiugins ne tik pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventė. Atvykę į centrą kiek anksčiau išvengsite spūsčių, o užsukę į Istorinės Prezidentūros sodelį išvysite įspūdingą šou. Pajudėti ir nesušalti kvies Gintarės ir Tomo Slausgalvių šokių studijos „Dance4fun“ šokėjai. Temperatūrą iki aukščiausio taško pakels „Ugnies valdovų“ pasirodymas, o visus nedrąsius sušildys „Centre hotel“ paruošta ir VDU Menų fakulteto savanorių dalinama kakava. Renginys nemokamas.

Kalėdų eglės įžiebimas Rotušės aikštėje

Šeštadienį 18 valandą į Kauno oficialiai įžengs Kalėdos. Nuo pat tos akimirkos, kai sužibs pati įspūdingiausia miesto puošmena, nebebus galima niurzgėti dėl skambančios kalėdinės muzikos bei visą miestą gaubiančių šventinių papuošimų. Susirinkusiųjų Rotušės aikštėje laukia ne tik puikių vietos ir užsienio atlikėjų pasirodymai su įspūdingu šou, bet ir įvairiausių menų sintezė ir užkrečiančiai gera nuotaika. Daugiau informacijos apie tai, kad laukia šeštadienį, rasite čia. Nepamirškite, jog jeigu negalėsite būti Rotušės aikštėje, portalas „Kas vyksta Kaune“ renginį transliuos ir tiesiogiai.

Nors visą savaitgalį Kaune vyraus šventinis šurmulys, galima net neabejoti, kad veiklos sau ras net ir išrankiausi kauniečiai bei miesto svečiai. Visa aibė savaitgalio renginių slepiasi mūsų renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA