Fiksuoja skaitytojas: ištisinė linija pažeidėjų neatbaido | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: ištisinė linija pažeidėjų neatbaido

DELFI nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Vytautas vaizdo registratoriumi užfiksavo Kauno aplinkkelį, kuriame piko metu dažnai susidaro nemažos spūstys. Norėdami sutrumpinti kelionės laiką, vairuotojai čia ryžtasi pažeisti Kelių eismo taisykles, taip rizikuodami užsitraukti baudą ir keldami pavojų kitų eismo dalyvių saugumui.

„Kelkraštį žyminti linija neapsaugo nuo kliūties iš dešinės. Veiksmas vyksta A1 kelyje tarp Ateities plento ir Jonavos gatvės, tačiau aktyviausia tokių veikėjų vieta – to paties kelio atkarpoje nuo Savanorių prospekto iki Jonavos gatvės. Laikas – tarp 17 ir 18 val.“ – informavo Vytautas.

Kitame vyro atsiųstame vaizdo įraše prieš Alfonso Meškinio (Kleboniškio) tiltą Vytautui rikiuojantis į lėtėjimo juostą sukti link miesto centro, vienas automobilių jį aplenkia iš dešinės ir šoka į pirmą juostą važiuoti tiesiai. Vairuotojo tiesiog norėta susitrumpinti laukimą spūstyje ir nė neplanuota sukti į dešinę, nors abu manevrai verčia pažeisti taisykles.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodeksą visi įraše įamžinti vairuotojai-greituoliai galėtų būti nubausti 60-90 eurų bauda už kelio ženklinimo nesilaikymą bei eismo tvarkos automagistralėse ir greitkeliuose pažeidimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA