Dėl 100 eurų viršijusios skolos mažametis negalėjo lankyti mokyklos | Kas vyksta Kaune

Dėl 100 eurų viršijusios skolos mažametis negalėjo lankyti mokyklos

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Dėl valdininkų nesusikalbėjimo ir nenoro padėti sunkiai besiverčiančiai šeimai šešiametis tris mėnesius negalėjo lankyti mokyklos.

Pasirodo, viena švietimo įstaiga berniuko negalėjo priimti, kol jis neišbrauktas iš kitos, o kodėl šioji nenorėjo jo išbraukti, aiškinosi LNK žinios.

Pasakė neišbrauksiantys, kol nebus sumokėta skola

Šešiametis Ignas puikiai pažįsta skaičius ir kartu su kitais savo bendraamžiais jau nuo rugsėjo 1-osios turėjo pradėti lankyti priešmokyklinę klasę. Tačiau dar ir dabar, lapkričio pabaigoje, knygeles į kuprinę berniukas gali susidėti tik svajodamas apie mokyklą.

„Nelanko dėl to, kad yra įsiskolinimas už darželį ir dabar jo nepriima į kitą mokyklą, į kurią yra užrašytas. Iš A. Stulginskio mokyklos sakė neišbrauks tol, kol nebus sumokėta skola, tas įsiskolinimas. Neatiduoda dokumentų, kad jis galėtų eiti į kitą mokyklą, į paruošiamąją klasę“, – LNK žinioms kalbėjo berniuko mama Renata.

Sunkiai besiverčianti moteris tokios skolos sumokėti negali, tačiau rado šiek tiek pinigų supirkti sūnui į mokyklą būtinas priemones. Kartu jiedu net dalyvavo naujosios mokyklos Rugsėjo 1-osios šventėje.

„Buvo viskas paruošta, ėjome į šventę, mokykloje buvo fotografuojamas, su klase nuotrauką pasidarė. Ir pačioje mokykloje yra tokios dėžutės priemonėms susidėti nupirktos, pratybos nupirktos. Jam priklausė eiti į mokyklą, net ir sąrašuose jo pavardė buvo, kad toks ir toks įrašytas į paruošiamą grupę“, – pasakojo Renata.

Neleido užregistruoti

„Rugsėjo 1 dieną mes per šventę mokinį matėme, tačiau, atėjus laikui užregistruoti į mokinių registrą, mums to padaryti neleido, nes jis priklausė kitai mokyklai ir mama jau sutartį buvo pasirašiusi su kita mokykla“, – LNK žinioms sakė Kauno Veršvų gimnazijos direktorius Žilvinas Damijonaitis.

Savo ruožtu Kauno Aleksandro Stulginskio mokyklos-daugiafunkcinio centro direktorius Vytautas Dubauskas aiškino, kad vaikų sąrašus jie peržiūri rugpjūčio 31-ąją.

„Ir tuos, kurie nelanko, ir tuos, kurių tėvai skoloje, braukiame, bet pastaruosius priduodam antstoliams“, – tikino jis.

Aiškina neturėję pagrindo išbraukti iš sąrašų

Tačiau šį kartą buvo kitaip. Vaiko niekas neišbraukė ir antstoliui išieškoti skolos nenurodė – tiesiog nusiuntė Vaiko teisių apsaugos tarnybai pranešimą, kad berniukas nelanko jokios mokymo įstaigos.

Kai tarnyba atsiuntė pranešimą, kad vaikas norėtų lankyti kitą mokyklą, direktorius Igną iš savo sąrašų patyliukais išbraukė. Spalio mėnesį. Tik vaiko tėvams pasakyti pamiršo.

„Mamos prašymo irgi nebuvo. Jokio dokumento, kad vaiką išbraukti iš sąrašų, mes neturėjome. Gavome tik oficialų raštą, kuris yra pagrindas, kad gali išbraukti“, – sakė V. Dubauskas.

Kalta sekretorė?

Renata tuoj papildė, kad net nebandyti atsiimti dokumentų, kol nesumokės skolos, nurodė sekretorė.

„Ji tik paskambino, sakau: „Atvažiuokite pasirašyti prašymo, bet Jūsų mes nebrauksime, kol nesumokėsite skolos“. Ji nebuvo atvažiavusi“, – LNK žinioms aiškino pati direktoriaus sekretorė Sigita Tichomolovienė.

Paklausta, kokią teisę tam turi, ji tikino, kad tiesiog negali išbraukti asmens iš sąrašo, kol jo skola siekia daugiau nei 100 eurų.

Iš viso kaunietė už vaiko darželį buvo skolinga apie 300 eurų, tačiau dalį skolos jai padėjo padengti seniūnija.

Kadangi jau paaiškėjo, kad darželis berniuką išbraukė iš savo registro, naująją mokyklą lankyti ir vytis klasės draugus mažylis gali pradėti bet kuriuo metu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA