Parduotuvėje aptikta didelės koncentracijos sprogstamoji medžiaga | Kas vyksta Kaune

Parduotuvėje aptikta didelės koncentracijos sprogstamoji medžiaga

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai stebi ne tik elektroninėje erdvėje pasirodančius skelbimus, bet ir prekybos vietas. Vienoje iš Kauno parduotuvių siūlyta įsigyti nitrometano – plastikinėje taroje aptikto skysčio koncentracija gerokai viršijo leistiną.

[galerija kiek=”4″]

Patikrinus Kauno mieste veikiančią ir mažmeninę prekybą automobilių dažais, lakais ir kitomis priemonėmis vykdančią parduotuvę, buvo rastas 5 litrų skysčio plastikinis bakelis su užrašu „Nitromethane“. Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro specialistai nustatė, kad rastame skystyje nitrometano koncentracija pagal masę yra 93 proc., kuomet pagal Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro patvirtintą įsakymą „Dėl sprogstamųjų medžiagų pirmtakų apyvartos kontrolės tvarkos aprašo patvirtinimo“, disponavimas didesniu nei 40 proc. nitrometano koncentracijos turinčiu cheminiu junginiu yra ribojimas ir turi būti papildomai apskaitomas.

Dėl šio pažeidimo mažmeninę prekybą vykdančios parduotuvės savininkui, gimusiam 1971 m., paskirta 500 eurų bauda pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 234-2 str. už neteisėtą disponavimą riboto naudojimo sprogstamųjų medžiagų pirmtakais.

„Juridiniai asmenys, vykdantys prekybą nitrometanu, turėtų papildomai apie tai informuoti Policijos departamentą ir tvarkingai vesti apskaitą, kurioje turi būti fiksuoji anketiniai duomenys asmenų, įsigyjančių šias chemines medžiagas“, – teigia Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Licencijavimo skyriaus viršininkas Remigijus Klapatauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA