Kauno meras V. Matijošaitis atskleidė savo dvaro paslaptis | Kas vyksta Kaune

Kauno meras V. Matijošaitis atskleidė savo dvaro paslaptis

R. Tenio nuotr.

Jau kurį laiką žiniasklaidoje aptarinėjamas Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio pirkinys – Kačiūniškės dvaras – pasirodė ir televizijos ekranuose. Antradienio vakarą laidoje „KK2“ žurnalistus į savo naująją nuosavybę įsileidęs meras kalbėjo, jog dvarą įsigijo norėdamas turėti galimybę pabėgti iš miesto.

„Vien mieste gyventi atsibosta, o čia – netoli, 20 kilometrų nuo Kauno. Augau prie Nemuno, o čia taip pat upė teka. Gal atvažiuosiu kada pažvejoti, gal anūkai atvažiuos pas mane,“ – apie sprendimą įsigyti dvarą kalbėjo V. Matijošaitis.

Dvaras yra trijų aukštų, jo plotas – 300 kvadratinių metrų. Pro dvaro langus atsiveria vaizdas į Nevėžio upę.

„Buvo savotiškai liūdna žiūrėti į šitą griūvantį namą. Dar keli metai ir būtų lubos sugriuvę,“ – liepdamas pakelti žurnalistui galvą pastebi meras. Aprodydamas dvarą meras pasakojo, kad daugiausiai laiko praleis dvare esančiame bokšte, kuriame šiltuoju metų laiku bus galima lipti ir ant stogo.

Pirkinys, kaip prieš pasirodant laidai komentavo V. Matijošaitis, kainavo 93 tūkst. eurų, tačiau pašnekovas atskleidė, jog didesnės sumos reikės pastato remontui. „Prabangos čia nebus. Su pirkimo išlaidomis noriu išleisti nedaugiau nei 300 tūkstančių.“

Statybomis rūpinasi pats V. Matijošaitis. Dvare bus įrengtas modernus šildymas, dideli ir erdvūs langai, pastatyti antikvariniai baldai, be svetainės planuojama įrengti dar aštuonis kambarius. Meras pamini, jog statybų rangovai siūlė gerokai brangesnius dvaro tvarkymo variantus, tačiau siekimas išlaikyti autentiškumą jam leido keliskart sutaupyti.

Reportaže paminima, jog dvaro įkurtuvės planuojamos pavasarį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA