Išnagrinėta E. Dragūno neteisėtų statybų byla – gresia bauda | Kas vyksta Kaune

Išnagrinėta E. Dragūno neteisėtų statybų byla – gresia bauda

BNS 2017/11/29 11:35
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Atlikėjui Egidijui Dragūnui už savavališką namo statybą, kai pažeisti esminiai projekto sprendiniai, gresia kelių tūkstančių eurų bauda. E. Dragūno gynėjo teigimu, suręsti pastato idealiai pagal projektą neįmanoma.

Trečiadienį bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas sprendimą skelbs gruodžio 8 dieną. E. Dragūnui gresia bauda nuo 1,4 tūkst. iki 3 tūkst. eurų. Protokolą atlikėjui gegužę surašė Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos. Protokole rašoma, kad buvo pakeistos laikančios konstrukcijos, statytas projekte nenumatytas priestatas, pakeista statinio vieta.

Atlikėjas, motyvuodamas užimtumu ir repeticijomis prieš būsimą koncertą, teismo posėdyje nedalyvavo, jam atstovavo advokatas Kęstutis Jokimas. Advokatas sakė, kad nebuvo padaryta jokių neigiamų pasekmių gamtai ir visuomenei, klientas „pasirengęs vykdyti ištaisymo procedūrą“ ir tikisi mažesnės nei minimali baudos. Pasak K. Jokimo, dar nėra pasibaigęs terminas įteisinti tam tikrus projekto „nuokrypius“

„Egidijus Dragūnas pripažįsta, kad buvo tam tikri nuokrypiai, tačiau noriu atkreipia teismo dėmesį, kad tokie nuokrypiai gali būti įteisinti“, – teismui sakė atlikėjo advokatas. Jis vėliau žurnalistams aiškino, kad „idealiai pagal projektą“ pastatyti statinio yra beveik neįmanoma ir nuokrypiai būna visada.

Tuo metu Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento atstovas mano priešingai. „Jeigu visi statytų kaip E. Dragūnas, tai yra nesilaikant projekto, koks tada būtų miestas ir kokia tada būtų apskritai tvarka. Visi taip nestato“, – aiškino departamento atstovas Ramūnas Šablauskas. Jis abejoja, ar dabar E. Dragūnas kažką dar gali ištaisyti.

Spalio 30 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas E. Dragūną įpareigojo per pusmetį savo lėšomis nugriauti Pavilnių regioniniame parke, Šilo g. esantį gyvenamąjį namą. Teisėjas Gintaras Pašvenskas panaikino savivaldybės išduotą leidimą ir paskelbė, kad detalusis planas prieštaravo Saugomų teritorijų įstatyme numatytiems atstumams, buvo labai išplėstas namo tūris. Aplinkos ministerijos komisija yra nustačiusi, kad namo tūris padidintas beveik 16 kartų.

Be to, Saugomų teritorijų įstatyme nustatyta, kad draudžiama statyti statinius arčiau nei 50 metrų nuo šlaito viršutinės ir apatinės briaunos. E. Dragūno namo atstumas iki šlaito – 11,44 metro. Šis sprendimas dar nėra įsiteisėjęs. Be to, antstolė kreipėsi į teismą prašydama žinomam atlikėjui už savavališkas namo statybas skirti baudą. Ši byla bus nagrinėjama kitų metų sausį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA