Vyks Kaune šią savaitę: lapkričio 27-gruodžio 1 d. | Kas vyksta Kaune

Vyks Kaune šią savaitę: lapkričio 27-gruodžio 1 d.

R. Tenio nuotr.

48-oji metų savaitė susidės iš daug pabaigų ir dar daugiau pradžių – jau šią savaitę reiks atsisveikinti su paskutiniu rudens mėnesiu, senais troleibusų grafikais ir trumpam į išvykas išleisti „Žalgirio“ komandą, tačiau pasisveikinti reikės su dar daugiau spalvų Kaune, žiema ir …pirmuoju sniegu?

Bent jau taip žada sinoptikai. Tiesa, reikia pastebėti, kad kadangi lauke visą savaitę temperatūra svyruos tarp kelių laipsnių šalčio ir kelių šilumos, iškritęs sniegas prie žemės gali pavirsti šlapdriba, o tų tikrųjų baltųjų žiemos patalų dar teks palaukti. Detalią orų prognozę galite rasti čia.

Pirmadienis iškart uždavė nuotaiką visai savaitei – Kaunas ruošiasi Kalėdoms. Pirmadienį Rotušės aikštėje jau pradėjo ryškėti būsimų šventinių dekoracijų stilistika. Portalas „Kas vyksta Kaune“ iki pat šeštadienio seks visą Kauno puošybos procesą, tad nepraleiskite nei vienos naujienos.

Antradienį Kauno miesto vicemeras Povilas Mačiulis leisis į diskusijas viena jau šiek tiek primiršta tema – savivaldybės atstovas vyks į susitikimą dėl Karo ligoninės teritorijos tvarkymo. Vasaros pabaigoje portalas rašė apie galimus šios teritorijos pokyčius, publikaciją galite rasti čia. Kitas vicemeras – Simonas Kairys – dalyvaus bendros „Kaunas 2022“ ir „Kūrybinės jungtys“ programos „Atvirumo menas II“ pristatyme. Panašu, kad praėjusiais metais gimusi programa ir toliau kvies įvairias kultūrines organizacijas ieškoti būdų priminti kuo didesnei kauniečių ir meisto svečių daliai apie meno naudą.

Šią dieną visoje šalyje taip pat startuos „čekių loterija“, apie kurią daugiau skaityti galite čia.

Paskutinis mėnesio trečiadienis šįkart kalendoriuose pažymėtas draugo dienos proga. Tai bylos ir veikla savivaldybėje – trečiadienį Kaune lankysis delegacija iš Ukrainos. Taip pat savo draugų lauks ir atsinaujinę „Kauno menininkų namai“ – juk niekas negali švęsti gimtadienio vienas. Apie KMM gimtadienį daugiau skaitykite čia. Atidarymo metu taip pat vyks ir spaudos konferencija, kurioje dalyvaus ir vicemeras S. Kairys.

Panašu, kad ketvirtadienį Savivaldybėje toliau netruks vizitų – miesto mero Visvaldo Matijošaičio darbotvarkėje numatytas susitikimas su Švedijos ambasadore. O miestelėnai bei miesto svečiai Kauno draugiškumą užsienio tautoms galės pajusti ir paskutinę rudens dieną startuosiančiame Tarptautiniame kino festivalyje. Daugiau informacijos apie jį rasite čia.

Pirmoji žiemos diena leis galutinai paleisti bet kokį susivaržymą, kuris iki šiol trukdo užsikrėsti Kalėdine nuotaika – nors eglutę Kauno miestas žiebs šeštadienio vakarą, Kauno rajonas savęs nevaržys ir eglė šalia Raudondvario dvaro sužibs jau penktadienį. Tačiau miestas turės savo atsaką – penktadienio vakarą „Kauno šviesų festivalis“ pristatys finalinę instaliaciją – visam gruodžio mėnesiui prožektorius atgręš į Muzikinio teatro fasadą, o visai netoliese nušvis ir istorinės LR Prezidentūros kiemelis.

Detalią savaitgalio renginių apžvalgą mūsų portale galėsite rasti jau penktadienio rytą – tai jums leis kuo puikiai pasiruošti pirmosioms žiemos dienoms ir pasinerti į visą aibę renginių. Kita vertus, mėgstantys tiksliai ir iš anksto planuoti savo laiką, jau dabar gali rasti nemažai informacijos apie savaitgalio veiklas mūsų renginių kalendoriuje, kuriame apsilankysite paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA