Čekių loterijoje laimės visi valstybės piliečiai | Kas vyksta Kaune

Čekių loterijoje laimės visi valstybės piliečiai

BNS 2017/11/28 12:42
DELFI nuotr.

Lietuvoje antradienį prasidėjusi pirmoji šalies istorijoje nacionalinė čekių loterija, tikimasi, padės mažinti šešėlinę ekonomiką. Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas sako, jog šioje loterijoje laimės visi valstybės piliečiai.

„Ši loterija yra išskirtinė, ji nuo kitų skiriasi tuo, kad kitose loterijose laimimi asmeniniai prizai, o šioje – laimėsime visi. Nes kuo daugiau užregistruota kvitų, tuo daugiau surenkama mokesčių, tuo daugiau pinigų galės bus skiriama švietimui, sveikatos apsaugai ar kitoms visuomenei būtinoms reikmėms. (…) Ne tik apeliuodami į gyventojų pilietiškumą, bet ir norėdami juos realiai paskatinti, organizavome šią loteriją“, – antradienį Vilniaus Halės turgavietėje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Klerauskas.

Pasak jo, Lietuva išsiskiria iš kitų Europos Sąjungos šalių narių didesniu šešėlinės ekonomikos mastu, o kvitų loterija yra paprasta iš esmės nieko nekainuojanti priemonė ją mažinti.

Loterijos projekto vadovas Rolandas Puncevičius sakė, kad loterija orientuota į verslą, kur yra didžiausia neapskaitytų pajamų rizika.

„Sritys pasirinktos būtent turgavietės ir susijusios su paslaugų teikimu, tai yra, tos, kuriose dažniausiai yra nustatoma pajamų neapskaitymo rizika. Kvitų loterija orientuota į rizikingiausias sritis. Kalbant apie paslaugas, tai yra visuomeninis maitinimas, automobilių remontas, grožio paslaugos ir kita“, – kalbėjo R. Puncevičius.

Pasak jo, po metų, įvertinus piliečių aktyvumą ir kitus rezultatus, bus sprendžiama, ar loterija bus tęsiama.

Žaidime dalyvauti gali fiskaliniai kasos kvitai, gauti už prekes turgavietėse bei už įvairias paslaugas. Gyventojai, registruodami kvitą, turėtų įsitikinti, kad jis yra fiskalinis – toks kvitas apačioje turi skiriamąsias raides „LTF“.

Kvitų loterijoje gali dalyvauti žmonės nuo 14 metų, o kvitų vertė turi būti ne mažesnė kaip 1 euras. Vieno asmens registruojamų kvitų skaičius neribojamas, tačiau būtina išsaugoti jų originalus.

VMI skelbia, kad loterijoje kas savaitę bus galima laimėti 10 piniginių prizų po 200 eurų, o kiekvieną mėnesį – 5 tūkst. eurų.

Bendras loterijos biudžetas yra apie 300 tūkst. eurų, priziniam fondui iš šių lėšų skiriama 173 tūkst. eurų metams.

Savaitiniame žaidime dalyvaus nuo pirmadienio iki sekmadienio gauti kvitai, o kitos savaitės pirmadienį paliekant praėjusios savaitės „užmirštiems“ kvitams užregistruoti. Mėnesio žaidime, kuris vyks nuo pirmos iki paskutinės mėnesio dienos, dalyvaus visi to mėnesio kvitai bei neužregistruotieji konkrečiam savaitiniam žaidimui.

Žaidimo nugalėjai bus nustatomi antradieniais atsitiktinių skaičių generatoriumi ir informuojami trumpąja SMS žinute, laimingųjų sąrašai bus skelbiami žaidimo interneto svetainėje bei LNK 18.30 val. Žinių laidoje.

Laimėtojas per 20 darbo dienų turės kreiptis į artimiausią VMI padalinį, pateikti laimėjusio kvito originalą, o prizas jam bus išmokamas į banko sąskaitą per 14 darbo dienų.

Išmaniųjų kasos aparatų kvitų loterijos rengiamos Kroatijoje, Gruzijoje, Portugalijoje, Lenkijoje. Nuo 2014 metų pavasario Portugalijoje tokioje loterijoje išlošiami automobiliai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA