Kaune yra vieta, kur išėjus pasivaikščioti galima pasijusti pasakos herojais | Kas vyksta Kaune

Kaune yra vieta, kur išėjus pasivaikščioti galima pasijusti pasakos herojais

R. Tenio nuotr.

Pastaruoju metu miestas itin sparčiai dabinamas įvairiausiomis iš tolo šviečiančiomis lauko puošmenomis, kurios ypatingai prikausto dėmesį sutemus. Viena iš tokių žiemos magija jaukiai spinduliuojančių vietų Kaune – Santakos parkas. Šiais metais jo erdvėje – įkurdintos stebinančiai žavios kalėdinės dekoracijos.

Kiekvienas kaunietis ar miesto svečias, užsukęs į Santakos parką, neabejotinai stabtels iš arčiau žvilgtelėti į aplinką puošiančias gamtinei tematikai šiemet dedikuotas dekoracijas. Pasak Kauno miesto tarybos nario, Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininko Andriaus Palionio, toks sprendimas – neatsitiktinis.

„Kadangi jau šį šeštadienį mieste įsižiebs žaliaskarė eglutė, kuri šiais metais puošiama natūraliomis medžiagomis, o centrinės miesto gatvės ir tiltai pasidabino gamtos detalėmis – šerkšno medeliais, žvaigždėmis, tad ir į Santakos parką sumanyta perkelti dalį žiemos pasakos. Stengėmės sukurti svajonių parką, kur kiekvienas, prisimintų  vaikystę ir patirtų tą nuostabų nekantrumo jausmą, kai žinai, kad netrukus atrasi kažką netikėto, anksčiau dar nepatirto, iki tol nematyto“, – sakė jis.

Būtent todėl Santakos parkas šiuo – kalėdiniu laikotarpiu paverstas erdve, primenančia stebuklingą girią, kurioje ir pasakų paukščiai, ir ant medžių nukritęs krištolinis lietus, ir medžius nusėjusios žvaigždės. „Pažiūrėjus į juos, atrodo, kad žvaigždės visai šalia ir visos krinta žemyn į delnus. Šis dinaminis šventinių papuošimų šviesų efektas tikram svajokliui leis susimąstyti, gal tai iš tiesų krintanti žvaigždė ir jau laikas sugalvoti norą. Parke „ganosi“ ir Kalėdų senelio elniai. Kadangi Kauno rotušės aikštėje pamažu įsikuria kalėdinis miestelis, ten reziduos ir Kalėdų senelis bei jo pagalbininkai, tad ir elniai turėtų būti kur netoliese“, – svajingai apie realizuotus sumanymus pasakojo A. Palionis.

Jo teigimu, tai dar tikrai ne visos staigmenos kauniečių ir miesto svečių akims. Vienu iš pagrindinių šios vietos akcentų netrukus esą taps Kauno pilis, kuri jau greitai sužibės tūkstančiais švieselių. Bendras kalėdinės girliandos ilgis turėtų siekti 3720 metrų.

Ne paslaptis, jog dažnas išėjęs pasivaikščioti po Kauno senamiestį neaplenkia Kauno rotušės, o vėliau nužingsniuoja ir Nemuno bei Neries santakoje plytinčio Santakos parko link, ir, žinoma, Kauno pilies. Tad nuspręsta kalėdiniu laikotarpiu Santakos parką padaryti kitokį nei pernai ar užpernai, prasitarė A. Palionis.

„Viena iš minčių buvo kalėdinę šviesą bei šilumą skleidžiančios dekoracijos, kurios viliotų žmones pasivaikščioti ne vien aplink Kalėdų eglutę, bet ir gerokai plačiau, po Santakos parką. Dabar jis matomas iš abiejų Nemuno ir Neries krantų – tiek nuo Vilijampolės, tiek ir nuo Marvelės pusių“, – džiaugėsi Kauno miesto tarybos narys, Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininkas.

Puošmenoms Santakos parke išleista apie 88 tūkstančiai eurų. Kasdien dekoracijas apžiūri Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai, čia nuolat patruliuoja policijos pareigūnai. Viešąją tvarką mieste padeda užtikrinti ir įrengtos daugiau kaip pusšimtis vaizdo stebėjimo kamerų. Tikimasi, jog kauniečiai tausos puošmenas ir jos nebus apgadintos kaip dažnais atvejais pasitaiko.

Dekoracijos Santakos parke įžiebiamos kartu su miesto apšvietimu – maždaug 16 val. Tai esą priklauso ir nuo dienos tipo – saulėta ji ar apsiniaukusi. Kuo niūresnis dangus, tuo anksčiau nušvinta Santakos parko papuošimai. Dekoracijos švies iki sausio 7 d., kaip ir kiti šventiniai miesto papuošimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA