Kaune ir sostinėje atliktos penkios organų transplantacijos | Kas vyksta Kaune

Kaune ir sostinėje atliktos penkios organų transplantacijos

BNS 2017/11/26 12:45
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienio naktį Kauno ir Vilniaus ligoninėse atliktos penkios transplantacijos, vieno donoro organus sraigtasparnis gabeno iš Rygos, kitas donoras atsirado vienoje iš Vilniaus ligoninių.

„Transplantacijos yra baigtos. Kadangi jos visos yra sudėtingos ir labai sudėtingos tai, aišku, šiuo metu visi recipientai yra reanimacijos skyriuose, jų būklė yra stabili“, – LRT radijui sakė Nacionalinio transplantacijos biuro direktoriaus pavaduotoja Audronė Būziuvienė.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose buvo atliekamos širdies ir dviejų inkstų transplantacijos, o Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų transplantacijos centre – širdies ir kepenų transplantacijos.

Donorinius organus šioms operacijoms gabeno keturios gydytojų komandos iš Vilniaus ir Kauno transplantacijos centrų. Dvi komandos vyko į donorinę ligoninę Vilniuje, o kitos dvi – iš aerodromo Kaune kariuomenės sraigtasparniu išskrido į Rygą, iš kur sekmadienio naktį grįžo su donoriniais organais.

„Tikrai labai daug komandų, daug žmonių, reikėjo tai suderinti net ne vienoje valstybėje, o tarp kelių valstybių, tai labai ačiū visiems, kurie suprato ir sėkmingai visa tai įgyvendino“, – kalbėjo Nacionalinio transplantacijos biuro atstovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA