Kviečia kauniečius 16-kai dienų įsisegti baltus kaspinus | Kas vyksta Kaune

Kviečia kauniečius 16-kai dienų įsisegti baltus kaspinus

Organizatorių nuotr.

Labdaros ir paramos fondas „Frida”, prisidėdamas prie pasaulinės akcijos, skirtos atkreipti dėmesį į smurtą prieš moteris, lapkričio 25 – gruodžio 10 d. Kaune ir Vilniuje trečią kartą organizuoja „Baltojo Kaspino” festivalį. Šiemet jis dedikuojamas Fridos Kahlo 110-osioms gimimo metinėms.

„Smurtas prieš moteris mūsų visuomenėje pasireiškia pačiomis įvairiausiomis formomis: į smurto artimoje aplinkoje iškvietimus 2016 metais policija mūsų šalyje vyko 66 tūkst. 547 kartus. Per pasaulį socialiniais tinklais vilnijanti akcija #metoo neaplenkė ir Lietuvos, o į labiau paslėptas ar net „socialiai priimtinas“ formas mes kartais net dėmesio neatkreipiame: vaikai auklėjami „beržine koše“, o berniukai muša mergaites, nes tokio „bendravimo modelio“ išmoksta savo šeimose…“ – apie festivalio problematiką sakė labdaros ir paramos fondo „Frida“ direktorė Daiva Baranauskė.

Akcijos metu ragina įsisegti baltus kaspinus./Organizatorių nuotr.

Ji sutinka, kad kreiptis pagalbos ir viešai apie tai kalbėti nedrąsu, o visuomenės nuostatos, skatinančios smurtauti, labai gajos. Anot pašnekovės, efektyviausias būdas keisti nuostatas –  menas, jis skatina visuomenės sąmoningumą, kritinį mąstymą.

Akcijos metu visi kauniečiai skatinami įsisegti baltą kaspinėlį į atlapą, tai visame pasaulyje žinomas smurto prieš moteris įveikimo simbolis. Įsisegusieji bylos: „Nulis tolerancijos smurtui!“

Festivalio metu vyks 23 nemokami renginiai. Atidarymas jau šį šeštadienį, lapkričio 25 d., 16 val., su Kauno šokio teatru „Aura ir filmu „Fridos gyvenimas“ (1983 m., Meksika), KTU Kultūros ir renginių centre, Laisvės al. 13.

Visą festivalio programą rasite čia ir čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA