Kas vyksta Kaune Lapkričio 24-26 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune Lapkričio 24-26 dienomis? (Renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Šis savaitgalis – rudens finišo tiesioji. Dar kelios dienos, ir terminą „finišo tiesioji“ galėsime taikyti ir kalbėdami apie metus. Tiesa, nors kalendoriaus langeliai (arba lapeliai, jeigu nostalgiškai naudojate storus, knygas primenančius kalendorius) jau ir skelbs rudens pralaimėjimą žiemai, orai to ryškiai neparodys – kol visa Lietuva jau spėjo pasimėgauti sniegu, Kaunui jo teks palaukti.

Savaitgalis, kaip įprasta tokiam metų laikui, gerų orų nežadės – visą savaitgalį laikysis 3-7 laipsnių šiluma, tiesa, kelio danga rytais gali būti slidoka. Dangus taip pat grasins bet kurią akimirką prapliupti lietumi, tad siekdami pravaikyti rudenišką niūrumą, nepamirškite spalvoto skėčio. Detalią orų prognozę galite rasti čia. O dabar – renginių apžvalgos eilė.

XXV tarptautinis chorų festivalis

Artėjant ramiajam Advento laikotarpiui, paskutinį lapkričio savaitgalį Kaune jau dvidešimt penktąjį kartą susiburs sakralinės muzikos atlikėjai ir mylėtojai. Keturias dienas truksiančiame visame pasaulyje žinomame renginyje pasirodys chorinės muzikos atlikėjai iš Italijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos. Detali festivalio programa – renginio aprašyme. Dalyvavimas nemokamas.

„Šilainiai project“ rezidencijos paroda

Į VDU menų galeriją „101“ penktadienį pakvies jau antrus metus standartus laužanti rezidencija. Praėjo dar vieni metai, užsienio bei vietinių kūrėjų praleisti ieškant Šilainių mikrorajono tapatybės per kūrybą, dialogą, tyrimą. Rezidencija „Šilainiai Project“ turtinga kūrybinių perspektyvų gausa. Kiekvienas dalyvis pasirinko sau aktualiausią mikrorajono emocinį, atminties tašką ar fizinę lokaciją ir tai aktyvavo skirtingais būdais – visa tai iki pat gruodžio 8dienos bus galima pamatyti menų galerijoje. Įėjimas nemokamas.

Kauno šviesų festivalis

Kauniečių ir meisto svečių liaupsinamas ir pamiltas „Kauno šviesų festivalis“ artėja prie finišo tiesiosios – visą lapkričio mėnesį savaitgaliais džiuginęs festivalis, šviesų upėje skandinęs vis kitą objektą, šį savaitgalį apšvies vieną paskutinių obejktų – prie pat miesto rotušės esančią Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčią. Tačiau numinti nevalia – nuo gruodžio pirmos šviesų fiesta galėsime džiaugtis ištisą mėnesį. Daugiau informacijos apie „Kauno šviesų festivalį“ ir gražiausius kadrus rasite čia.

Kūrybinės dirbtuvės „Verslo idėjos“

Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenė bei AJMD „Modusas“ kviečia į penktadienio vakarą vyksiantį finalinį projekto „Pasiek svajonę“ susitikimą, kuriame tik dar kartą primins, kodėl verta tikėti savo jėgomis ir pakvies kūrybiškus žmones pasidalinti savo gerąja patirtimi su tais, kurie bijo žengti pirmuosius žingsnius versle. Renginys nemokamas.

Spalvoto meduolio diena Kaune

Šeštadienį, lapkričio 25 dieną visoje Lietuvoje bus minima „Spalvoto meduolio diena“. Šią dieną visi norintieji yra kviečiami prisidėti prie savanorystės skatinimo ir marginant šventinius meduolius, praleisti šiek tiek laiko su globotiniais vaikais, dalintis su jais savo patirtimis ir mokyti juos savarankiškumo. Daugiau negu trisdešimt įvairiausių kepyklėlių apjungsianti iniciatyva neaplenks ir Kauno. Prisijungimas prie savanoriškos akcijos, žinoma, nieko nekainuoja.

„Herojai apie herojus“

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, norėdamas kauniečius paskatinti ieškoti motyvacijos sveiko gyvenimo pradžiai, šeštadienį kviečia dalyvauti aktyviame renginyje „Herojai apie herojus“, kuriame charizmatiškieji lektoriai ir motyvatoriai, „MyHero!“ įkūrėjai Ignas Bakėjus ir Alanas Dzeranovas savo pavyzdžiu kvies keisti gyvenimus ir įkvėps judėti pirmyn. Dalyvių lauks masinė treniruotė, paskaitai ir įvairiausi smagūs žaidimai. Dalyvavimas nemokamas.

Uodo šeimos turgelis

Artėjant gražiausioms metų šventėms kviečia visus kauniečius ir meisto svečius į „Uodo šeimos turgelį“. Renginyje surinktos lėšos bus skirtos vaikų erdvės įkūrimui Moters krizių centre Kaune. Prekiauti siūloma asmeniniais nebenaudojamais vaikiškais daiktais: žaislais, vaikiškomis knygomis, vaikų pagamintais darbeliais. Norintiems prekiauti, būtina išankstinė registracija, nuorodą galima rasti renginio aprašyme. Renginys nemokamas.

Paroda „Mano tobulos vestuvės“ 2017

Paroda „Mano tobulos vestuvės“ į vieną vietą sukvies įvairiausių sričių profesionalus bendram tikslui – pasiūlyti, kaip sukurti tobulą vestuvių šventę. Dekoratoriai, maisto tiekėjai, šokių mokytojai, juvelyrai, makiažo ir stiliaus specialistai, vakaro vedėjai – galbūt detalės, apie kurias dar net nespėjote pagalvoti – viską, ko gali prireikti sukurti įsimintiniausiai dienai gyvenime susiburs dviems dienoms vienoje vietoje miesto centre. Paroda nemokama.

Audio Visual Party – X & Y

Naujos koncepcijos vakarėlis Audio Visual Party „X & Y“ , skirtas X ir Y kartoms, garantuoja pažangią estetiką ir gerą garso turinį nuo pirmos minutės. Vakarėlio „X & Y“ vakarėlio organizatorius apvažiavo karščiausias pasaulio vietas ir pamatė, vyresnius žmones, įsiliejančius į šiuolaikinę kultūrą ir taip puikiai leidžiančius laiką. Būtent toks bus ir šešatdienio vakarėlis. Patekti į renginį galės ne visi. Daugiau informacijos galite rasti čia.

Kadangi tik maža renginių dalis telpa į savaitgalio apžvalgą, siūlome čia nesustoti ir sau patinkančių renignių ieškoti ir kasdien atnaujinamame renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA