Nelaukia valdžios iniciatyvos: Giraitės bendruomenė patys kuria pokyčius | Kas vyksta Kaune

Nelaukia valdžios iniciatyvos: Giraitės bendruomenė patys kuria pokyčius

krs.lt nuotr.

Saugi kaimynystė, geresnė vietos infrastruktūra, daugiau laisvalaikio erdvių – to siekia jauna ir energinga Užliedžių seniūnijos Giraitės bendruomenė.

Jos atstovai apie sparčiai augančioje gyvenvietėje vykstančius ir planuojamus pokyčius jau ne pirmą kartą diskutavo su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu.

Jauni žmonės įsitikino, kad aiškiai įvardiję problemas ir veikdami kartu su savivaldybe savo tikslus gali pasiekti greičiau. „Džiaugiamės, kad mūsų ir mero vizija sutampa“, – kalbėjo bendruomenės nariai.

Šiemet Giraitėje įvyko nemažai permainų: išasfaltuotos Tyrlaukio, Topolių, A. Šapokos gatvės, Klevų gatvės atkarpa, nutiesti šaligatviai, įrengti LED šviestuvai.

Duris atvėrė Giraitės darželio „Saulutė“ priestatas, kuriame atsirado vietos dar 68 vaikams. Gyventojai viliasi, kad Giraitė ilgainiui taps panaši į vakarietiškus priemiesčius.

Už vykdomus darbus Giraitės bendruomenės vardu jos pirmininkas Aurimas Bagdanavičius merui įteikė padėką.
V. Makūnas taip pat džiaugėsi, kad Giraitės bendruomenės atstovai ateina į savivaldybę ne trypdami kojomis, o su šypsenomis ir atviromis širdimis. „Žaviuosi šiais jaunais žmonėmis, jų kantrybe ir pilietiškumu. Tai pavyzdys, kaip reikia spręsti problemas“, – kalbėjo meras.

Giraitės bendruomenė, bendradarbiaudama su savivaldybės specialistais, tikisi sustabdyti chaotišką mikrorajono plėtrą. Kartu tariamasi, kaip įrengti žaliųjų erdvių, pėsčiųjų takų, užtikrinti saugumą gatvėse. Gyventojai patys aktyviai prisideda prie aplinkos tvarkymo darbų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA