Kodėl į Birštoną verta keliauti autobusu: 5 faktai | Kas vyksta Kaune

Kodėl į Birštoną verta keliauti autobusu: 5 faktai

Organizatorių nuotr.

Vos per 40 kilometrų nuo Kauno įsikūręs Birštonas kiekvienais metais sulaukia vis daugiau lankytojų. Kas atvyksta nuosavu automobiliu, o kas autobusu. Apie keleivių įpročius, jų pokytį, neįprastą grafiką ir kodėl į kurortą reikia važiuoti autobusu dalinasi autobusų vežėjai.

Labai patogus grafikas

26. Tiek kartų iš Kauno į Birštoną per dieną važiuoja priemiestiniai autobusai. Autobusai iš Kauno į Birštoną vyksta kas pusę valandos.

„Keleiviams šis maršrutas labai patogus, nes autobusai vyksta kas 30 minučių ir labai aiškiais laikais, pavyzdžiui, 9:00, 9:30 ir t.t. Labai lengva atsiminti grafiką. Jei nespėjai į vieną autobusą, žinai, kad kitas jau greitai atvyks. Manau, – tai viena iš svarbiausių šio maršruto sėkmės dalių“, – kalbėjo „Kautros“ atstovas Mindaugas Sakalauskas.

Nemokamas internetas autobuse

Visuose autobusuose, vykstančiuose į Birštoną, nuo šiol yra teikiamas nemokamas internetas. „Kasmet vis daugiau jaunimo keliauja autobusais į ar iš Birštono. Tad internetas kelionės metu tapo būtinybe. Tiesiog sėdi, keliauji ir naršai“, – pasakojo M. Sakalauskas.

Nauji žemagrindžiai autobusai

Birštono maršrutą aptarnauja šeši „Kautros“ autobusai – trys iš jų trys dideli, žemagrindžiai autobusai. „Didėjant keleivių srautams papildėme maršrutą didesnės talpos autobusais, vežančiais iki 80 keleivių. Autobusai nauji, erdvūs, patogiomis sėdynėmis ir žemagrindžiai. Tai ypač aktualu keleiviams su negalia ir jaunoms šeimoms, keliaujančioms su vaikiškais vežimėliais“, – kalbėjo vežėjų atstovas.

Nebrangi kelionė, bilietai internetu

Kelionė į Birštoną iš Kauno autobusu keliaujant pirmyn ir atgal kainuoja vos virš 5 eurų. Nuo šių metų bilietus galima įsigyti ir internetu.

„Keliaujant į Birštoną galima iš anksto įsigyti bilietą internetu. Bilietą tiesiog parodai vairuotojui savo telefone. Nereikia laukti eilėje prie kasų, o ir nebaisu, kad jį pamesi ar paliksi namie“, – pasakojo M. Sakalauskas.

Patogus būdas pasiekti sanatoriją

Didelė dalis vykstančių į Birštoną – sanatorijų klientai. Kasmet jų pastebima vis daugiau. „Šiame maršrute pastebime vis daugiau keleivių, vykstančių autobusais į sanatorijas atgauti jėgų. Būna, kad jau autobuse susibičiuliauja poilsiautojai. Autobusų stotis Birštone įsikūrusi miesto centre, tad sanatorijas patogu nuo jos pasiekti pėsčiomis“, – kalbėjo „Kautros“ atstovas.

Autobusai į Birštoną vyksta iš Kauno autobusų stoties, 6 išvykimo aikštelės. Autobusų soties keleiviai laukiami ir išleidžiami dar trijose miesto stotelėse – Vinčų g., Europos pr. ir Lazdijų g.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA