Nauji butai Kauno senamiestyje vilioja ieškančius balanso tarp karjeros ir turiningo laisvalaikio | Kas vyksta Kaune

Nauji butai Kauno senamiestyje vilioja ieškančius balanso tarp karjeros ir turiningo laisvalaikio

Jau kelerius metus pastebimai suklestėjęs Kauno Senamiestis bei vis daugiau miesto centre kuriamų modernių verslo centrų lemia ir augantį būsto poreikį šiame prestižiniuose rajonuose. Visgi norintieji čia įsikurti susiduria su problema – kokybiškų ir šiuolaikiškų butų trūkumu.

[galerija kiek=”4″]

Dauguma nekilnojamojo turto pirkėjų, galinčių mokėti daugiau vien už lokacijos prestižą, ieško buto, kurio nereikėtų „prikelti“ – papildomai investuoti laiko ir pinigų remontui ar pastato šiltinimui. Todėl į autentišką Senamiesčio aplinką įsiliejantys naujos statybos gyvenamieji namai yra itin laukiami, o butai juose sparčiai išgraibstomi.

Vienas tokių projektų – šiuo metu Nemuno gatvėje baigiamas įrengti naujų butų kompleksas „Puodžių namai“. Butus jame jau įsigijo ne tik norintieji patogiai įsikurti pačiame įvykių centre, bet ir tie, kurie įžvelgia neeilinę investicijos galimybę. Anot NT ekspertų, Kauno​ ​senamiestyje​ ​nekilnojamo​ ​turto​ ​vertė​ ​auga​ ​ryškiausiai,​ ​palyginus​ ​su​ ​kitais rajonais,​ o čia turimo nekilnojamo turto likvidumas tiek nuomos, tiek pardavimo atveju itin ​geras​.

Ramybės uostas miesto širdyje

Nors gyvenimas centriniuose rajonuose ir įprastas miesto šurmulys atrodytų neatsiejami vienas nuo kito, strategiškai itin geroje vietoje esantis „Puodžių namų“ gyvenamasis pastatas suteikia privačiam namui prilygstančią gyvenimo kokybę. Iš vienos pusės besidriekianti Nemuno gatvė yra itin rami, joje leidžiamas tik viešojo transporto eismas, nėra įsikūrę jokių triukšmingų barų ar naktinių klubų – tik trečiąją vietą geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose užėmęs skandinavišku stiliumi įrengtas ir šiaurietiška ramybe dvelkiantis „Nüman“. O didžioji dalis butų orientuoti į Puodžių gatvės pusę, kuri naudojama tik kvartalo gyventojų ir pravažiuojamojo eismo joje išvis nėra.

Ramybė ir privatumas yra vieni pagrindinių šio komplekso išskirtinumų – uždaras​ ​kiemas,​ ​apsaugotas​ ​automatiniu​ ​užkardu​ bei stebimas vaizdo kameromis, saugi vaikų​ ​žaidimo​ ​aikštelė​ ​čia​ ​pat kieme ir besiburianti draugiška bendruomenė gyvenimą Senamiestyje daro patrauklų ir jaunoms šeimoms. Privataus namo įspūdį stiprina ir ​reta​ ​išimtis​ ​gyvenant gana ankštuose centriniuose miesto rajonuose – galimybė savo automobilį laikyti ne vienoje iš siaurų gatvelių, bet saugioje ir ​kritulių​ ​nepasiekiamoje vietoje,​ vieninteliame gyventojams skirtame požeminiame garaže visame Kauno senamiestyje.​

Aktyvus laisvalaikis ir kultūriniai renginiai pasiekiami ranka

Tačiau labiausiai naujakurius vilioja galimybė darbovietę, įdomiausius kultūrinius renginius, kavines ir aktyviam poilsio leidimui pritaikytus Nemuno salos ir Santakos parkus pasiekti vos per kelias minutes – pėsčiomis ar dviračiu.

„Puodžių namuose“ butą įsigijusi IT specialistė Eglė (31 m.) džiaugėsi, kad įtemptam profesiniam gyvenimui pagaliau atsiras atsvaros. „Dirbant centre, o gyvenant toliau esančiame miegamajame rajone susiduri su pasirinkimu – savo socialinį gyvenimą bandyti sutalpinti į vieną kitą valandą iškart po darbo – susitikti su draugais ar spėti aplankyti kokią įdomesnę parodą, arba grįžti namo, persirengti, užkąsti, o tada nuspręsti, kad rytoj anksti keltis į darbą, ir niekur nekišti nosies.

Tokiu ritmu „darbas–namai“ gyvenau visą savo suaugusį gyvenimą po studijų – net ir karjerai klestint, nuomos kainos už pusėtinos būklės butus Centre ir Senamiestyje atrodė nelogiškos. Ilgainiui supratau, kad tokios rutinos man gana, o galimybė kuo daugiau nuveikti dėl savęs ir savo atsipalaidavimo po darbo kuo mažiau laiko sugaištant eisme buvo pagrindinis kriterijus renkantis, kur įsigyti butą“.

Naujus metus sutikti jau įrengtuose naujuose namuose planuojanti pašnekovė juokavo, kad Senamiestyje tikrai pagauna įkvėpimas – matant, kaip sparčiai vystomas dviračių juostų tinklas, sutvarkytus ir toliau tvarkomus salos bei santakos parkus, savaime norisi į gyvenimo būdą įtraukti aktyvesnių užsiėmimų, įsigyti dviratį ar pradėti bėgioti.

Gyvenimo miesto širdyje privilegijas bei privataus namo pranašumus suderinusius „Puodžių namus“ žadama užbaigti dar šiais metais. UAB „Kaminta“ – ne vieną visuomeninės ir gyvenamosios paskirties pastatą sėkmingai pastačiusi ar rekonstravusi statybų įmonė – įsigyjantiems būstą iki naujų metų siūlo ypatingas kainas. Daugiau informacijos apie projektą: www.puodziunamai.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA