Eurolygos akistatoje – susidūrimas su komandai pažįstamu žaidėju | Kas vyksta Kaune

Eurolygos akistatoje – susidūrimas su komandai pažįstamu žaidėju

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Išgyvenę dvigubą praėjusios savaitės Eurolygos rungtynių iššūkį žalgiriečiai ruošiasi vienintelei naujos savaitės dvikovai. Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

Prieš būsimą akistatą su dvi pergales per aštuonerias rungtynes pasiekusia Turkijos ekipa įspūdžiais „Žalgiris TV“ laidų rubrikoje #DėmesysEurolygai dalijosi treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis ir gynėjas Kevinas Pangosas.

„Tokia savaitė mums išeis tik į naudą. Pailsėsime, o kai kurie vyrukai galės išsigydyti nedideles traumas. Turime maksimaliai išnaudoti laiką ir, žinoma, gerai pasiruošti dvikovai“, – kalbėjo K.Pangosas apie vieninteles rungtynes, kurios šią savaitę laukia „Žalgirio“ komandos.

Būsimų žalgiriečių varžovų – „Anadolu Efes“ krepšininkų – sezono pradžia Eurolygoje nebuvo rožėmis klota. Turkų ekipa per pirmąsias penkerias rungtynes nepatyrė pergalės džiaugsmo. Tiesa, Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai demonstravo atsigavimo požymius pastarosiose trejose rungtynėse – iškovotos dvi pergalės ir tik vienu tašku nusileista Atėnų „Panathinaikos“.

„Sezoną „Anadolu Efes“ pradėjo su daug naujų žaidėjų komandos sudėtyje. Prireikė laiko, kol žaidėjai susižaidė tarpusavyje, – kalbėjo E.Beržininkaitis. – Varžovų ekipa turi labai stiprius gynėjus. Erickas McCollumas turi gerą taškų vidurkį bei gerai dirba puolime. Ricky Ledo mėgsta žaisti vienas ir kamuoliu dalinosi rečiau, bet yra talentingas rungtyniaudamas „vienas prieš vieną“. Nors šio žaidėjo pataikymo procentas nėra geras, tačiau kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Po krepšiu turkų ekipa turi – Vladimirą Štimacą, kuris savo dideliu noru, energija bei stipriai sudėtu kūnu duoda daug naudos komandai.“

Į Kauną kartu su Stambulo komanda atskrenda ir vienas puikiai „Žalgirio“ gerbėjams pažįstamas veidas. „Anadolu Efes“ gretose nuo šio sezono rungtyniauja Kaune du pastaruosius sezonus žaidęs australas Brockas Motumas.

27 metų 206 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas Eurolygoje vidutiniškai renka po 8,9 taško bei atkovoja po 3,3 kamuolio. Pastarajame ture su „Panathinaikos“ australas sužaidė rezultatyviausias rungtynes Turkijos klube, surinkęs 21 tašką bei atkovojęs 5 kamuolius.

„Brockas jau ir mūsų komandoje buvo toks žaidėjas, kurio, atrodo, nesimatydavo aikštėje, tačiau po rungtynių, pažiūrėjus į statistiką, matydavome solidžius skaičius. Tai ketvirtos pozicijos žaidėjas su labai geru metimu. Turkai turi keletą derinių, per kuriuos B.Motumas išvedamas metimui. Šiaip B.Motumas eina „ant lentos“, kovoja dėl atšokusių kamuolių, bėga į greitą puolimą, kaip ketvirtosios pozicijos žaidėjas turi gerą prasiveržimą. Jis išnaudoja šiuos visus dalykus. Plius tai yra kovingas žaidėjas“, – apie buvusio žalgiriečio stiprybes kalbėjo E.Beržininkaitis.

Apie savo buvusį komandos draugą kalbėjo ir kartu su B.Motumu rungtyniavęs K.Pangosas. Iki šiol ryšį su australu palaikantis „Žalgirio“ gynėjas gyrė B.Motumo žaidimą Turkijos klube.

„Brockas – puikus komandos draugas. Aikštėje jis daro viską – kovoja dėl kamuolių, pataiko iš toli, pritraukia prie savęs krepšininkus ties tritaškio linija. Puikus žaidėjas. Stambulo komandoje jis atlieka panašius uždavinius kaip ir Kaune. Jam puikiai sekasi. Bus smagu su juo vėl susitikti aikštėje“, – teigė K.Pangosas.

Paklaustas, kokius linkėjimus norėtų perduoti savo buvusiam bendraklubiui, K.Pangosas buvo šmaikštus ir lakoniškas.

„Brockai, Jūs tiesiog pralaimėsit“, – juokėsi kanadietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA