Kinai Kauno rajone domisi žemės ūkiu, galimybėmis studijuoti ir investuoti | Kas vyksta Kaune

Kinai Kauno rajone domisi žemės ūkiu, galimybėmis studijuoti ir investuoti

krs.lt nuotr.

Aleksandro Stulginskio universitetas (ASU) galėtų priimti studentų iš Kinijos. Apie studijų galimybes universitete apsilankiusą Dziašano delegaciją informavo rektorius Antanas Maziliauskas.

Universitetas yra parengęs interneto puslapį kinų kalba ir siūlo palankias studijų galimybes. ASU jau mokosi daug jaunimo iš Indijos, Nigerijos, Libano, Ganos, Angolos, kitų šalių.

A.Maziliauskas pakvietė kinus ne tik studijuoti, bet ir dalyvauti ASU rengiamose žemės ūkio parodose.
Dziašano apskrities vicemero Xu Mingliango vadovaujama delegacija aplankė ir buvusiame ASU bendrabutyje Kauno rajono savivaldybės lėšomis įrengtą vaikų darželį “Ąžuolėlis”. Svečius su duona ir namine gira pasitiko naujais tautiniais kostiumais apsirengę darželio auklėtiniai.

Ketvirtadienį kinų delegacija planavo aplankyti Garliavos meno mokyklą, Domeikavos gimnaziją ir Babtų seniūnijoje ūkininkaujančių Genutės ir Staliūnų sodybą.

Kauno rajoną ir Dziašano apskritį sieja bendradarbiavimo sutartis. “Lietuvą ir Kiniją skiria tūkstančiai kilometrų, tačiau šiuolaikiniame pasaulyje juos nesunku įveikti. Džiaugiuosi, kad mūsų ryšiai su Dziašanu kasmet tvirtėja”, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Galimybėmis investuoti pakaunėje domisi ir kinų verslininkai. Didžiausia tikimybė, kad pirmoji Kinijos verslo kregždė Kauno rajone bus viena didžiausių pasaulyje arbatos gamintojų „Yunnan Dianhong Group“.

Dziašano apskritis įsikūrusi rytinėje Kinijos dalyje. Regionas gali pasigirti upėmis ir iš gamtos gaunamų produktų gausa, todėl vadinamas žuvies, ryžių ir šilko žeme. Ypač išvystytas žemės ūkis (grybų, gėlių, ryžių auginimas), medienos pramonė (maždaug 300 įmonių), elektronika.

Apskritis pritraukė daug investuotojų iš JAV, Japonijos, Pietų Korėjos, Vokietijos. Čia įsikūrusi „Rene Sola“ – didžiausia pasaulyje monokristalinio silikono gamintoja. Taip pat daug gaminama vaistų ir chemikalų.

Turistus masina Xitangas – tūkstantmetę istoriją menantis miestas, statytas Mingų dinastijos laikais, įtrauktas į preliminarų UNESCO paveldo sąrašą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA