Lietuvoje lankysis popiežius (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje lankysis popiežius (papildyta)

BNS 2017/11/22 15:22
Popiežiaus „Facebook“ paskyros nuotr.

Prezidentūra šiandien patvirtino, kad kitais metais Lietuvą aplankys Romos katalikų bažnyčios galva. Prezidentė rengiasi ne tik parodyti gražiausias šalies vietas ir žmones, bet ir pavaišinti garbingą svečią nepakartojamais lietuviškais pusryčiais.

„Popiežiaus Pranciškaus vizitas planuojamas kitų metų rudenį“, – sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė. Pasak jos, Vatikanas artimiausiu metu turėtų paskelbti tikslią vizito datą ir statusą.

Papildyta

„Kvietėme kvietėme kolektyviai porą metų ir prisikvietėme. Kitąmet turime nuostabią progą – Lietuva švenčia valstybės atkūrimo šimtmetį, taip pat minime santykių su Vatikanu atstatymo 25-metį. Labai džiaugiuosi, kad jau girdime apie Vatikano sprendimą – oficialiai jis, greičiausiai, bus paskelbtas gruodį“, – žiniasklaidai sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė teigė, kad tikimasi labai aukšto lygio, gal net valstybinio, vizito. „Vatikanas mums svarbus ne tik dėl popiežiaus, bet ir tarpvalstybiniai santykiai. Tai bus didžiulė dovana Lietuvai ir, tikiuosi, mūsų kaimynams. Iki šiol turėjome vieną – Jono Pauliaus II – vizitą, kuris, tikriausiai, įsiminė visiems, išgyvenusiems tą laikotarpį, mačiusiems, kaip popiežius bučiuoja Lietuvos žemę. Tai labai svarbu mums kaip katalikams ir kaip lietuviams, įprasmino mūsų nepriklausomybę ir valstybingumą“, – pastarąjį vizitą prisiminė prezidentė.

Anot D. Grybauskaitė, svečių valstybės atkūrimo šimtmečio proga turėsime daug ir jie visi mums brangūs, bet šis – itin svarbus. „Pirmiausia, turėsiu įvykdyti tai, ką pažadėjau popiežiui. Kai lankiausi pas jį, nuvežiau medaus ir pasakiau, kad baltas sūris su medumi – nuostabūs pusryčiai. Įtariu, teks vykdyti pažadą. O parodyti bus galima viską – nuostabiausias bažnyčias, mūsų Vilnių, mūsų gamtą, svarbiausia – mūsų žmones, tikinčiuosius. Mes didžiuojamės Lietuva ir mylimiausiam svečiui visada rodome tai, kas yra mylimiausia“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, greičiausiai, vizitas bus ilgesnis – oficialus arba valstybinio lygmens ir, aišku, bažnytinis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA