Kauno įgulos kariai kviečia kartu švęsti kariuomenės dienos 99-ąsias metines | Kas vyksta Kaune

Kauno įgulos kariai kviečia kartu švęsti kariuomenės dienos 99-ąsias metines

Organizatorių nuotr.

Ar kada nors matėte 500 gerai nusiteikusių, draugiškų karių vienoje vietoje, kurie su malonumu nori pabendrauti, papasakoti apie savo kasdienybę ir atsakyti į rūpimus klausimus? Ar esate iš arti susipažinę su karių ginklais, technika? Būtent tai kariuomenės dienos proga jau rytoj pasiūlys Kauno įgulos kariai.

Šauliai kviečia miestiečius ir miesto svečius atvykti į šventę, kurios metu bus galima dovanoti kraujo, pasirašyti organų donorystės sutikimą, susipažinti su šauliška veikla ir ginklais. Vaikai galės išbandyti jėgas prie tautinės stalo dėlionės ar tiesiog ramiai papiešti. Sušalę galės susišildyti arbata, o besidomintys, kuo užsiima šauliai, maloniai pasišnekučiuoti.

Karių rikiuote prie istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros prasidėsiantis renginys su iškilminga eisena persikels į Vytauto Didžiojo karo muziejų. Šventė prasidės būtent čia – šaulių ir šventę stebinčių kauniečių bei miesto svečių laukia Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimas, gėlių padėjimas, sveikinimo kalbos, Bazinio kario savanorio įgūdžių kurso 56-osios laidos karių savanorių priesaika.

Pagrindinė šventės vieta, masinanti visus, norinčius švęsti su šauliais – Nepriklausomybės aikštė, link kurios po šventinio minėjimo ir pajudės kariai. Nors įvairios veiklos čia vyks lygiagrečiai su kitomis minėjimo dalimis nuo pat 11 val., tikrasis veiksmas užvirs po Šv. Mišių Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Viską vainikuos šventinis koncertas.

Detalią informaciją apie renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA