10 Kauno regiono baseinų: kiek kainuoja, geriausi kainų pasiūlymai, paslaugų paketai | Kas vyksta Kaune

10 Kauno regiono baseinų: kiek kainuoja, geriausi kainų pasiūlymai, paslaugų paketai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atėjus šaltajam metų sezonui, vis dažniau kauniečių akys krypsta į šilto vandens klodus – baseinus. Portalas „Kas vyksta Kaune“ išsamiai apžvelgia 10-ies Kauno mieste ir regione veikiančių baseinų kainodaras bei pateikia rekomendacijas, kurių baseinų pasiūlymai lankytojams yra palankiausi pagal kainos ir kokybės santykį bei kaip sutaupyti.

Pigiausia – rytais

Priklausomai nuo laiko ir savaitės dienos, populiariausiame Kauno „Girstučio“ sporto komplekso baseine, vienkartinis apsilankymas baseine kainuoja nuo 7 iki 18 eurų, vaikui – nuo 3 iki 5 eurų. Mėnesinis kartinis bilietas suaugusiajam atsieina 21-32 eurus, vaikui – 18-26 eurus, o vienkartinis šeimos bilietas – 14-27 eurus.

Anot „Girstučio“ sporto kompleksą valdančios įmonės komercijos vadovės Ugnės Balčiūnienės, kad lankymasis darbo dienomis kainuotų mažiau, atvykti į sporto kompleksą reikėtų dienos metu. Ji sako, kad galbūt šis laikas ne pats patogiausias dirbantiems žmonėms, tačiau iki 16.30 val. baseine nuolat lankosi mamos su vaikais, senjorai, pamainomis dirbantys kauniečiai.

Taip pat, vienkartiniai lankytojai labai laukiami jau nuo penktadienio vakaro, kai įsigalioja savaitgalio kainos. Šį sezoną, savaitgalio paslaugos sporto komplekse pigo: visą savaitgalį praleisti laiką baseinuose, pirtyse, treniruoklių salėje, grupiniuose užsiėmimuose suaugusiam kainuoja ne 14, o 12 eurų. Šeimų apsilankymams – kaina dar palankesnė.

„Mums svarbūs visi lankytojai, tačiau siekiame kurti ilgalaikį santykį su klientu. Valdant srautus ir siekiant garantuoto saugumo bei komforto, kainų politika yra palankesnė įsigijusiems narystę, šiuo atveju tai būtų kartinis, metinis ar mėnesio abonementas . Taip darome dėl to, kad ilgalaikis klientas bet kuriuo metu, ypač po darbo valandų, kai srautas yra didžiausias, visada jaustųsi komfortiškai ir turėtų užtektinai asmeninės erdvės“, – kalbėjo U. Balčiūnienė.

Labiausiai apsimoka turėti abonementą

„Siūlome ir vienkartiniam lankytojui įsigyti mėnesinį ar metinį abonementą. Kainos tuomet daug palankesnės, vienas apsilankymas atsieina nebe 7 ar 18 eurų, o 4, 3 eurus ir mažiau. Mūsų registratūros darbuotojos visada pasiūlo alternatyvą – pagal kliento poreikį bei lankymosi dažnumą, pasiūlo tinkamiausią abonementą, kas išlaidų prasme yra daug efektyvesnis variantas“, – sakė komercijos vadovė.

Pasak U. Balčiūnienės, „Girstučio“ sporto komplekso kainodara įprasta visame paslaugų sektoriuje. Mažiau populiarus laikas pigesnis, o piko metu, su norinčiųjų naudotis paslauga skaičiumi auga ir kaina.

„Nuolat galvojame apie klientų poreikį lankytis valandomis po darbo, tad labai greitai pasiūlysime naują abonementą, kuris leis plaukti ir sportuoti nuo 20 valandos itin patrauklia kaina“, – teigė komercijos vadovė.

Šiuo metu „Girstučio“ baseinas nuomojamas iš savivaldybės. Ji prisidėjo prie komplekso rekonstrukcijos, o nuosavybę valdanti įmonė „Sporto infrastruktūra“ vykdo įsipareigojimus – suteikia tam tikrą takų skaičių plaukimo mokyklai, sportuoja ir profesionalai, mat „Girstučio“ baseinas – vienintelis 50 m ilgio baseinas Kaune.

Tačiau alternatyva visada yra. Bet skiriasi ir teikiamų paslaugų kiekis, kokybė. Už vienkartinį mokestį „Girstučio“ sporto komplekse įgyjama teisė lankytis keturias valandas, per kurias galima eiti į tris baseinus, keturias pirtis, SPA zoną, sūkurinę vonią, treniruoklių salę, visus grupinius užsiėmimus.

Nuo ekonominio varianto iki sporto klubo

Kalbant apie alternatyvas, baseinų Kauno mieste tikrai netrūksta. Bene ekonomiškiausias variantas – Miško gatvėje esantis sporto mokyklos „Startas“ baseinas, kuriame vienkartinis lankymasis suaugusiajam atsieis 3-6 eurus, vaikui – 2 eurus. Mėnesiniai abonementai, priklausomai nuo laiko ir apsilankymų skaičiaus, suaugusiems kainuoja 11-16 eurų, o vaikams – 7-12 eurų. Už vienkartinį šeimos bilietą paklosite 12 eurų, o mėnesinį – 24-50 eurų.

Panašiai kainos dėstosi ir Kauno plaukimo mokyklos valdomuose Vilijos, Šilainių ir Dainavos baseinuose. Vienkartinis įėjimas suaugusiajam čia kainuoja 3-7 eurus, vaikui – 2 eurus. Mėnesinis leidimas suaugusiajam palengvins piniginę 16-27 eurais, o vaikui atsieis 10-12 eurų. Šiuose baseinuose siūlomi mėnesiniai šeimos abonementai svyruoja nuo 38 iki 50 eurų.

Šiek tiek brangesnis yra Lietuvos sporto universiteto baseinas: suaugusiojo apsilankymas vieną kartą čia kainuoja 4 eurus, mėnesį plaukioti galima už 14,5-40,5 eurų, o vaikui – 14,5-17 eurų. Tiesa, vienkartinio vaiko apsilankymo kaina nenurodyta – galima tik spėti, kad ji tokia pati kaip suaugusiojo.

Žengiant į privatininkų zoną, pirmas rikiuojasi sveikatingumo centro „Linija“ baseinas. Vienkartinis jo lankymas suaugusiajam kainuoja 8-10 eurų, vaikui – 3-7 eurai. Mėnesinio suaugusiojo abonemento grafoje – 39-49 eurai. Vaikui mėnesinė kaina nustatyta tik imant plaukimo treniruočių paketą, o visa šeima vieną kartą paplaukioti baseine ir pasikaitinti pirtyse gali už 23-26 eurus. 15 m ilgio baseiną turi Savanorių pr. 404 įsikūręs sporto klubas „Impuls“, tačiau lankyti tik vandens paslaugų zonos čia neįmanoma – už 20 eurų suaugusiajam arba 10 vaikui įgyjama teisė vieną kartą eiti į treniruoklių salę, grupines treniruotes, baseiną su sūkurine vonia ir pirtimis.

Atgimsta baseinas Kauno rajone

Anot Kauno rajono sporto mokyklos direktoriaus Arūno Pūro, Mastaičių baseino remontas einasi puikiai. Pakeisti trys probleminiai neseniai Kauno rajono savivaldybei perduoto baseino mazgai: šilumokaičiai, chloro ir kitų chemikalų dozatorius, filtrai. Taip pat sutvarkytas prakiuręs vamzdynas. „Pradėjome leisti vandenį. Iš esmės beliko baseiną patikrinti Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai, tada turime gauti higienos pasą. Dokumentus esame pridavę – dabar prileidžiame baseiną, jie atvažiuoja, patikrina ir, tikiuosi, viskas bus gerai“, – dėstė A. Pūras.

Jo numatymu, jeigu neįvyks jokių avarijų, neiškils netikėtų kliūčių, baseinas turėtų atsidaryti mėnesio pabaigoje. „Uždelsti atidarymą gali tik tyrimai – auginamos bakterijos, procesas šiek tiek užtrunka. Bet tai jau priklauso ne nuo mūsų. Tik gavę higienos pasą, atsidarome“, – tvirtino baseiną valdančios sporto mokyklos direktorius.

Kaip sakė A. Pūras, sukurta lanksti apmokestinimo programa, kad pirmiausia kainos būtų palankios rajono gyventojams ir moksleiviams. Lapkričio 16 d. Kauno rajono savivaldybės taryba patvirtino Mastaičių baseino kainodarą, pagal kurią vienkartinis apsilankymas suaugusiajam čia kainuos 3,5-6 eurus, vaikui – 2,8-5 eurus. Atitinkamai mėnesiniai abonementai kainuos 35-48 eurus ir 28-40 eurų. Vieną kartą užeiti šeimai atsieis 9-13 eurų – pagal šią grafą Mastaičių baseinas yra pats pigiausias visame Kauno regione.

Vandens pramogos ir sveikatinimasis kurorte

Norintieji prie baseino prisidurti gaivų pušynų orą ir vaizdingą Nemuno vingį gali važiuoti į kauniečių pamėgtą Birštoną. Tiesa, čia apsilankymas baseinų ir pirčių zonoje vidutiniškai atsieis brangiau nei Kaune. Vienkartinio įėjimo į „Tulpės“ sanatorijos baseiną kaina suaugusiajam – 7,5-9 eurai, vaikui – 4 eurai. 10 apsilankymų suteikiantis mėnesinis abonementas patuštins kišenes atitinkamai 56-72 eurais ir 32 eurais. „Eglės“ sanatorijos baseine už vienkartinį apsilankymą suaugusiajam teks atseikėti 12-22 eurų, vaikui – 4-11 eurus, o už vieną šeimos įėjimą – 29-44 bilietus. „Vytautas Mineral SPA“ baseinas iš jūsų paprašys sumokėti 19-29 eurus už suaugusįjį ir 9-15 eurų už vaiką.

Reikia paminėti, kad Kauno plaukimo mokyklos, sporto mokyklos „Startas“, „Linijos“, Mastaičių ir „Tulpės“ sanatorijos baseinuose taikomos įvairios nuolaidos studentams, pensininkams, šeimoms – šiuos niuansus kiekvienu atveju derėtų tikrinti baseinų internetiniuose portaluose.

Galiausiai, kiekvieno baseino kainodara smarkiai svyruoja priklausomai nuo siūlomų paslaugų ir lankymo sąlygų: skiriasi pirčių, papildomų baseinų skaičius, vienkartinio apsilankymo trukmė, pigesnių ir brangesnių laikų rėmai, mėnesiniam abonementui suteikiamų apsilankymų skaičius ir trukmė. Išsami informacija apie kiekvieno baseino teikiamas paslaugas ir jų kainas prieinama visų baseinų portaluose – su šia informacija verta susipažinti tam, kad išsirinktumėte sau tinkamiausią variantą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA