Kaune bus laikinai uždaryta požeminė perėja | Kas vyksta Kaune

Kaune bus laikinai uždaryta požeminė perėja

Asociatyvi / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Pagrindinėje Kauno požeminėje perėjoje netrukus užvirs kapitalinio remonto darbai. Dėmesio sulauks Vilniaus ir Birštono gatvių perėjos laiptai, sienos ir turėklai, o svarbiausiu atsinaujinusios perėjos akcentu taps unikali meninė instaliacija.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Viliaus Šiliausko, perėja, kuria per dieną praeina tūkstančiai kauniečių, jau seniai prašėsi remonto.

„Sutvarkysime ne tik sienas, bet ir laiptus bei turėklus. Taip pat įrengsime naują, modernų apšvietimą. Šiuos įprastus remonto darbus vainikuos menininkų sukurtos neįprastos perėjos lubos“, – teigė V. Šiliauskas.

Pagrindinis akcentas

Požeminės perėjos lubas papuoš meninių idėjų konkurse „Kauno akcentai“ pernai laimėjęs menininko Karolio Nekrošiaus kūrinys „Transition“.

„Perėja tarsi jungia Naujamiestį ir Senamiestį, padalija į dvi skirtinas zonas pagal architektūrą, istoriją bei gyvenimo būdą. Norėjosi tą paryškinti ir akcentuoti šį perėjimą. Ant lubų bus pažymėta apie 20 išskirtinių miesto centro objektų su atstumais nuo perėjos. Dalis lubų bus veidrodinės, o tai suteiks įdomų efektą, kuris padidins perėjos erdvę. Unikalų piešinį galės išvysti kiekvienas į perėją nusileidęs pėstysis, kuris patirs gilų įspūdį, netikėtumą, nuostabą“, – pasakojo K. Nekrošius.

Menininkas tikru iššūkiu vadina lengvos, tačiau tvirtos ir išraiškingos meninės instaliacijos sukūrimą.
„Kadangi perėjos lubos yra pakankamai žemos, o noras padengti didelį plotą, bene svarbiausiu faktoriumi tapo svoris. Pasirinkome lengvą aliuminio konstrukciją, ant kurios ir bus „uždedamas“ piešinys“, – aiškino menininkas.

Laikinai uždarys

Kol požeminėje pėsčiųjų perėjoje vyks pagrindiniai remonto darbai, nuo šio penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto ji bus uždaryta. Šiomis dienomis perėjos sienos bus valomos galinga smėliasrove. Vėliau atliekant likusius darbus pėstieji galės naudotis šiuo praėjimu.

Nuo šio penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto pėstieji kviečiami naudotis viena iš dviejų alternatyvų – Birštono gatvės ir Karaliaus Mindaugo prospekto požemine perėja arba Gimnazijos ir Šv. Gertrūdos gatvių sankryžoje esančia šviesoforu reguliuojama pėsčiųjų perėja. Tiek remonto, tiek meninės instaliacijos montavimo darbus tikimasi užbaigti iki didžiųjų metų švenčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA