Sulaikyti geležinkelio bėgius ardę ir jų dalis bandę pasisavinti jaunuoliai | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti geležinkelio bėgius ardę ir jų dalis bandę pasisavinti jaunuoliai

Kauno apskrities VPK nuotr.

Antradienio vakarą, lapkričio 21 d. apie 21.57 val., Kėdainių rajone esančioje Pelėdnagių seniūnijoje, pagrindinio geležinkelio kelio tarpstotyje Žeimiai-Lukšiai, ruože nuo 115-to km 5 piketo iki 116-to km 2 piketo, pavogtos 4 bėgių tvarslės su tvirtinimo varžtais, veržlėmis ir poveržlėmis. Pastebėta, jog iš viso pasikėsinta pavogti 10 tvarslių, kurių tvirtinimo varžtai buvo atsukti.

[galerija kiek=”4″]

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai operatyviai reagavo į gautą pranešimą ir pradėjo įtariamųjų paiešką. Netrukus krūmingose vietovėse buvo rasta dalis nuardytų bėgių tvarslių. Apie 00.20 val. buvo nustatyti du Kėdainių rajono gyventojai, gimę 2000 m. ir 2002 m., įtariami ardę ir ketinę pasisavinti geležinkelio bėgių tvarsles.

Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės kinologas kartu tarnybiniu šunimi Barbar Z Danaru, praėję aukšta žole apaugusią šlapią vietovę, rado automobilį „BMW“, kuriuo galimai nepilnamečiai atvyko prie geležinkelio bėgių. Manoma, kad šį automobilį vairavo jaunuolis, gimęs 2000 m., kuris vairuoti negalėjo ne tik todėl, kad neturi teisės vairuoti transporto priemones, bet ir todėl, kad automobilis nėra apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu ir nėra atlikta privalomoji techninė apžiūra.

Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA