Atomazga: neįgalią motiną uždusinęs kaunietis – pakaltinamas | Kas vyksta Kaune

Atomazga: neįgalią motiną uždusinęs kaunietis – pakaltinamas

delfi.lt 2017/11/22 11:05
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Andrius Kiuršinas perdavė teismui baudžiamąją bylą, kurioje 33 metų Kauno miesto gyventojas A. J. kaltinamas šių metų birželio 8 dieną nužudęs bejėgiškos būklės savo šeimos narį – 64 metų motiną E. J.

Įtariama, kad birželio 8 dieną, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio A. J. namuose nužudė savo motiną, kuri dėl diagnozuotos ligos buvo neįgali, galinti tik pasyviai gulėti lovoje. E. J. mirė užspaudus jos kvėpavimo takus su pagalve.

Kaltinamasis neneigia kaltės, tačiau apklausos metu įvardijo, kad nusikaltimą atliko dėl beviltiškos padėties bei pačio įvykio visiškai neprisimena. Minėtąją dieną vartojo alkoholį dėl moralinio ir finansinio beviltiškumo.

Ekspertizės metu nustatyta, kad įtariamajam priverčiamųjų medicininio pobūdžio priemonių taikymas nereikalingas. A. J. dėl psichikos sveikatos būsenos gali dalyvauti ikiteisminio tyrimo veiksmuose, būti apklausiamas teisme, ir, jei bus įrodyta kaltė, atlikti bausmę.

A. J. už neįgalios motinos nužudymą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Ši baudžiamoji byla yra perduota Kauno apygardos teismui.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA