Krepšinio federacijos nuosprendis: tikslų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė neišpildė | Kas vyksta Kaune

Krepšinio federacijos nuosprendis: tikslų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė neišpildė

Delfi.lt nuotr.

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdis. Jo metu buvo įvertinti įvairių Lietuvos rinktinių rezultatai tarptautiniuose turnyruose. Vykdomojo komiteto nariai nutarė jog Lietuvos vyrų rinktinė ir merginų jaunimo rinktinės iškeltų tikslų neįvykdė, o vaikinų jaunimo ir studentų rinktinės iškeltus tikslus įvykdė.

Susirinkimo metu buvo patvirtintas visų krepšinio rinktinių dalyvavimas 2018 metų FIBA turnyruose ir jaunimo rinktinių treneriai. 20-mečių merginų rinktinei vadovaus Linas Šalkus, vaikinų – Gintaras Krapikas. 18-metes toliau treniruos Dalius Ubartas, vaikinus – Gediminas Petrauskas. Šešiolikmečių merginų rinktinę treniruos Tadas Stankevičius, o vaikinų – Tomas Purlys.

Vykdomojo komiteto nariai taip pat patvirtino naują Lietuvos merginų U16 ir U18 trenerių asistentų skyrimo tvarką.

„Daug diskutavome apie mergaičių jaunučių, jaunių rinktinių trenerių štabo paskyrimą. Rinktinių vyr. trenerių pageidavimas buvo suteikti daugiau laisvės vyriausiajam treneriui formuojant trenerių personalą. Vaikinų rinktinių trenerių paskyrimas liks toks pats, o mergaičių vieną asistentą pasirinks vyr. treneris, o kitas asistentas bus iš Moksleivių krepšinio lygos komandos“, – teigė LKF Meistriškumo komisijos pirmininkas Šarūnas Sakalauskas.

LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas taip pat pristatė 2018 metų LKF veiklos biudžeto projektą. Numatoma, kad kitais metais LKF biudžetą sudarys apie 3 milijonai eurų, tačiau tikslus biudžetas paaiškės po LTOK ir KKSD sprendimų dėl sporto finansavimo.

LKF vykdomasis komitetas taip pat buvo sulaukęs Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) prašymo solidarizuotis ir uždrausti registruoti krepšininką Osvaldą Mačernį visose Lietuvos krepšinio lygose. Vykdomojo komiteto nariai įpareigojo LKF etikos ir drausmės komisiją priimti galutinį sprendimą dėl šio prašymo.

Posėdžio metu taip pat buvo patvirtintas 2018 metų LKF renginių kalendorius, LKF vykdomojo komiteto posėdžių ir LKF ataskaitinės konferencijos datos. Ji vyks 2018 metų kovo 23 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA