Skaitytojo nuomonė: kaunietį papiktino A. Tapino pacifistinės idėjos | Kas vyksta Kaune

Skaitytojo nuomonė: kaunietį papiktino A. Tapino pacifistinės idėjos

Organizatorių nuotr.

Pasauliui susiduriant su ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymų problemomis, tokios temos pradeda mirgėti ir Lietuvos viešojoje erdvėje. Naujausioje savaitinėje satyros laidoje „Laikykitės ten“ apie ginklų kontrolę šalyje prabilo ir žurnalistas Andrius Tapinas.

Kaune praėjusią savaitę nufilmuotoje laidoje žurnalistas, nors ir pastebėjo, kad Lietuva yra viena iš mažiausiai šaunamųjų ginklų turinčių valstybių, prabilo apie ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo Lietuvoje spragas ir iškėlė klausimą, ar ginklų paplitimas civilių tarpe yra saugumo garantas ar tai didina žiaurių nusikaltimų tikimybę.

Savo nuomonę šiuo ir kitais laidoje žurnalisto iškeltais klausimais, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino ir kaunietis Vytenis Pretusevičius.

Dalijamės kauniečio nuomone (aut. past. kalba taisyta).

„Gal gerb. Tapinas norėtų pasikalbėti apie Izraelį? Kuriame legalu turėti ginklą, jį nešiotis? Arba apie tai, kad absoliučiai visi IDF kariai, laisvu laiku jį nešiojasi su paruošta dėtuve ir tai nė kiek netrikdo nei vietinių, nei turistų? (Jie irgi žmonės, irgi teoriškai gali pratrūkt nemeile artimui).

Gal verta butų aptarti Lietuvos Respublikoje galiojančius ginklų kontrolės įstatymus, kurie yra vienį griežčiausiu ir geriausių pasaulyje? Gal derėtų priminti ponui, kad bet koks totalitarizmas prasideda nuo nuginklavimo? Liberalizmas irgi?

Gal derėjo minint masines žudynes JAV paminėti, kad Bažnyčios psichopatą sustabdė pilietis, atsitiktinai turėjęs su savimi legaliai įgytą ginklą. Gaila, tokio nebuvo viduje.

Taip pat derėtu pasikalbėti apie tai, kad absoliučiai visi teroro aktai ES buvo įvykdyti su nelegaliai įgytais ginklais (keista „ania“?).

Dargi verta aptarimo tai, kad jei keliais važinėja girti vairuotojai ir užmušinėja žmones, gal reikėtų apriboti prekybą automobiliais? Kol kas įvykiuose kelyje žūsta daug daugiau žmonių, nei yra nušaunama aplamai, o kalbant apie legaliai laikomus ginklus, skaičiai juokingi (skaičiais operuot ne aš pradėjau).

Dar vertėtų įvertinti, kad tai, ką ponas vadina hobiu dėl per mažo organo, apeliuodamas į dydi, didžiąją dalimi yra .223 (5.56 NATO). Pas mus nėra 50 cal., nebent apie ginklų galią ekspertas sprendžia pagal vamzdžio ilgį.

Ir pabaigai derėtų peržvelgti mūsų šalies istorija, kurią žymi agresijos ir kuo baigiasi tos dalys, kai nėra nei kam, nei kuo priešintis. Sakyčiau šitas visas seilėtas pacifistinis ### skatina gynybinio potencialo žlugdymą.

Beje, mielas Andriau, žodis GINKLAS yra nuo žodžio GINTIS ir tokiam džentelmenui, kaip pats, gyvenančiam sotų ir laimingą gyvenimą sostinėje reikėtų džiaugtis, kad kažkas provincijoje, augindamas trejetą vaikų, atsisako pvz. naujo televizoriaus, bet nusiperka karabiną, savo lėšomis važiuoja reguliariai į šaudyklą, į orą paleidžia per kartą ne mažiau, kaip 50 EUR (vienas šovinys kainuoja 0.35 EUR) vietoje to, kad spjaut ir į taip apkartusį, žeminantį ir šlykštų gyvenimą šioje bebrų respublikoje ir išvažiuot gyvent į sočią Skandinaviją, „Londę“, ar kitur, kur bus giliai vienodai tos šalies gyvenimas, politika, bendruomenė, kol tai neliečia tavo šeimos?“

Visą įrašą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA