Geros žinios iš VMI: iki Kalėdų papilnės kai kurių kauniečių piniginės | Kas vyksta Kaune

Geros žinios iš VMI: iki Kalėdų papilnės kai kurių kauniečių piniginės

Asociatyvi / Finansų ministerijos nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad iš 4,6 tūkst. Kauno apskrities gyventojų, kurie į savo elektroninio pašto dėžutes jau gavo Valstybinės mokesčių inspekcijos asmeninius pranešimus apie tai, jog 2017 metų pradžioje nepasinaudojo galimybe ir nesusigrąžino jiems priklausančios gyventojo pajamų mokesčio permokos.

Tik 744 gyventojai pasinaudojo galimybe susigrąžinti permoką. Jų sąskaitas pinigai pasieks iki Kalėdų. Kauno apskrities gyventojai dar gali susigrąžinti apie 858 tūkst. eurų, rašoma pranešime spaudai.

„Po asmeninių priminimų, kad gali susigrąžinti permoką, pajamas Kauno apskrityje deklaravo tik apie 16 proc. priminimus gavusių gyventojų. Aktyviausiai tai suskubo padaryti Birštono savivaldybės gyventojai, kur permokas susigrąžino 25 proc. gavusiųjų pranešimus.

Kėdainiuose gavus pranešimą pajamas deklaravo ir permokas susigrąžino 18 proc. gyventojų, Kaišiadoryse – 17 proc. Kauno mieste ir rajone aktyvumas siekia 16 proc., Prienų ir Jonavos rajonuose – apie 14 proc. Pasyviausi – Raseinių rajono savivaldybės gyventojai. Čia kol kas pajamas deklaruoti ir permokas susigrąžinti nepanoro nė vienas apie tokią galimybę informuotas gyventojas“,- pasakoja Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, primindama, kad priežasčių, kodėl gyventojams susidaro grąžintina suma, yra kelios – dėl neapmokestinamojo pajamų dydžio, kuris taikomas apskaičiuojant darbdavio išmokamą atlyginimą, ir gyventojo pajamų mokesčio lengvatų (dėl mokėtų įmokų už studijas, įmokėtų gyvybės draudimo įmokų ar įmokų į pensijų fondus).

Grąžintiną sumą gyventojai gali rasti prisijungę prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS), adresu https://deklaravimas.vmi.lt.

VMI pažymi, kad asmeninius pranešimus apie galimybę susigrąžinti permoką išsiuntė elektroniniu būdu į tuos elektroninio pašto adresus, kuriuos gyventojai yra nurodę Elektroninio deklaravimo sistemoje ar Mano VMI. Sulaukę VMI pranešimo į savo elektroninio pašto dėžutę, gyventojai turėtų prisijungti prie EDS, ten patvirtinti visiškai užpildytą preliminarią pajamų deklaraciją.

Kauno AVMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt.

Iškilus klausimams pasikonsultuoti su VMI specialistais galima paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA