Apsikeitė vaidmenimis: Alytaus kalėdinę eglutę šiemet puoš kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Apsikeitė vaidmenimis: Alytaus kalėdinę eglutę šiemet puoš kauniečiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neseniai paaiškėjo, kad šiemet miestą Kauno rotušės aikštėje puoš dvylikos metrų aukščio kalėdinė eglutė, simbolizuojanti daugiabutį namą. O vakarais žadama ją nušviesti įspūdingomis 3D projekcijomis naudojant ekologišką elektrą iš kavos tirščių. Pirmą kartą šiais metais rūpestis Kauno eglutės įgyvendinimo idėjomis atiteko ne ilgametei jos kūrėjai Jolantai Jolantai Šmidtienei, o kitiems sumanytojams.

Įdomu tai, kad šiemet J. Šmidtienės kuriama kalėdinė eglutė bus pastatyta Alytuje. „Pateikti projektą dėl eglutės Alytuje paskatino mano kolegos menininkai, gyvenantys šiame mieste. Su jais mes darbavomės ir kuriant Kalėdų eglutes Kaune – alytiškiai gamino ir didelius angelus, ir drožė arkliukus bei atliko daugelį kitų darbų. Prie Kauno eglutės realizavimo prisidėdavo ne tik kauniečiai, bet ir dzūkai, ir žemaičiai, ir anykštiečiai“, – pasakojo ilgus metus Kaunui kalėdines eglutes kūrusi menininkė.

Pasak J. Šmidtienės, Alytaus miesto gyventojams bus sukurtos panašios kalėdinės eglutės, kokios būdavo Kaune. Esą šiemet Alytuje stūksos balto šerkšno eglutė su angelu – tokia, kokia prieš septynerius metus puošė Laikinąją sostinę.

„Tada ji mums buvo didelis iššukis, nes nežinojome, ar pavyks realizuoti sumanymą. Kadangi dabar jau žinome, galime imtis darbų be jokių trikdžių ar rizikos tikimybės. Tačiau didžiausia vertė minėtoje kalėdinėje eglutėje buvo žmonių meilė. Ten gimė tradicija palikti raštelius. Didžiuotis savo miestą puošiančiomis Kalėdų eglutėmis Kaunas pradėjo taip pat būtent nuo jos. Labai džiaugiuosi, kad prie to prisidėjau. Taip prabėgo 7 metai. Kaskart praeidama pro Kauno rotušės aikštę, pričiumpu save fantazuojant, o kas, jeigu ir šymet būtų susidomėta mano pasiūlyta idėja?“, – šypteli menininkė.

Jos teigimu, ši nostalgija liko, nes prie malonaus kalėdinio rūpesčio buvo pripratusi ne tik pati J. Šmidtienė, bet ir visa jos šeima, kolegos, bičiuliai ir netgi miestiečiai, prasitaria ji.

„Dar sykį noriu padėkoti Kauno rotušės draugijai, nes būtent čia gimė tradicija į kalėdinės eglutės puošybą pažvelgti kiek kitaip, nei įprasta. Tačiau, matyt, Kaunas jau spėjo „išaugti mano marškinėlius“, kasmet daugėja naujų technologijų, o su jomis atsiranda ir jauni kūrybingi žmonės, norintys realizuoti savo turimas idėjas“, – kalbėjo pašnekovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA