Alkoholio draudimų serija tęsiasi: nusitaikė į socialinius tinklus | Kas vyksta Kaune

Alkoholio draudimų serija tęsiasi: nusitaikė į socialinius tinklus

BNS 2017/11/17 10:03
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas teigia, kad nuo iki metų įsigaliojantis alkoholio reklamos draudimas galioja ir socialiniuose tinkluose.

Nuo kitų metų bus draudžiama alkoholio reklama. Išimtys bus taikomos tik tam tikrai informacijai, pateikiamai alkoholio pardavimo vietose ir alkoholiu prekiaujančių įmonių interneto svetainėse, alkoholio verslu užsiimančių įmonių pavadinimams ir registruotiems prekių ženklams iškabose ant jų buveinių ar padalinių pastatų bei valdomo transporto ir tam tikrais kitais atvejais. Svarbu pažymėti, kad įmonės nebegalės alkoholio reklamos skleisti socialiniuose tinkluose, – rašoma departamento interneto puslapyje.

Departamentas patikino, kad eiliniai piliečiai „gali ir ateityje galės dalintis savo asmeninėmis nuomonėmis, foto nuotraukomis ir kita informacija apie alkoholinius gėrimus ar laisvalaikį“, – minima 15min.lt

BNS primena, kad kovojant su paplitusiu alkoholio vartojimu nuo kitų metų Lietuvoje uždraudžiama alkoholio reklama, nuo 18 iki 20 metų keliamas amžius, kada galima jo įsigyti, ir trumpinamas pardavimo laikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA